El programa de Marcela Topor rep un doble finançament

La dona de Carles Puigdemont presenta ‘The Weekly Mag’ a La Xarxa

Marcela Topor presenta un programa en anglès a La Xarxa
Marcela Topor presenta un programa en anglès a La Xarxa | CatalunyaDiari.cat

La Xarxa Audiovisual Local, depenent de la Diputació de Barcelona, ha publicat les contractacions realitzades durant el primer trimestre d'aquest 2018 i entre elles destaca la de Marcela Topor. La dona de Carles Puigdemont presenta un programa setmanal en anglès, 'The Weekly Mag', que no arriba a les dues hores de durada.

Segons figura en l'arxiu, Topor va ser contractada el desembre de 2017 i l'import puja als 36.000 euros —a raó d'uns 6.000 euros al mes—. Tot i que va ser signat fins al juliol, el programa es segueix emetent i s'entén que el contracte ha estat renovat, tot i que la duració i les dades del nou acord encara no estan publicades.

El programa rep doble finançament

Segons el seu contracte, Marcela Topor és l'encarregada de la gestió, realització, control de continguts, direcció i presentació del programa. No obstant això, hi ha uns altres dos contractes destinats a finançar el programa, cosa que ha generat polèmica en alguns sectors.

Aquests dos contractes estan signats amb Ebre Digital SL —propietària de Canal Terres de l'Ebre— i Iniciatives de Televisió SL —propietària de Canal Reus TV— per l'import de 18.500 euros i 15.500 euros respectivament. Un fet que ha generat controvèrsia, ja que és el doble de finançament del qual s'havia fet públic fins ara.

El cert, però, és que en el document que van signar Marcela Topor i el conseller delegat de la cadena, Francesc Pena i Carbó, el sou de la periodista és pràcticament net, ja que la parella de Carles Puigdemont no s'ha de fer càrrec de cap aspecte tècnic o de producció del programa, que recau en aquestes altres empreses.

«Totes les despeses, retribucions i costos de qualsevol tipus que es derivin de la contractació dels mitjans humans, materials i tècnics necessaris per a la realització del programa estaran a compte i càrrec en exclusiva de la XAL», es pot llegir en el contracte. 

No es coneixen les audiències del programa

En les televisions locals, les audiències es mesuren de forma molt limitada i es fan diverses reemissions, motiu pel qual no se sap de ciència certa si el programa de Marcela Topor està tenint èxit o no, encara que segueix en antena.


Comentaris

envia el comentari