Dani Menjíbar dins d'un cotxe

Francisco i Antonio, els dos joves que van matar Dani Menjíbar, concursant de 'MYHYV'

Demanen quinze anys de presó per als acusats de l'assassinat de Dani Menjíbar

Francisco i Antonio, els dos nois detinguts com a presumptes autors de l'assassinat de l'extronista de 'MYHYV' Dani Menjíbar, de 32 anys, estan sent jutjats des d'aquest dilluns. El juliol del 2020, després d'una discussió a la sortida d'un pub de Torrent (València), la tragèdia va caure sobre Dani. «Va ser una manada darrere la presa», va dir el fiscal sobre el cas.

«Era la presa de cinc persones que el van perseguir i el van apallissar sense pietat. El van subjectar i el van apunyalar per l'esquena». Així ho explica l'acusació particular després de la mort salvatge de Dani Menjíbar.

Dani Menjíbar va morir apunyalat el juliol del 2020 quan sortia d'un pub

Per tant, la Fiscalia demana quinze anys de presó als acusats per un delicte d'homicidi amb l'agreujant d'abús de superioritat. També demana una indemnització per a cada progenitor de 50.000 euros i de 25.000 per a cadascun dels quatre germans de Menjíbar.

Dani Menjíbar somrient dins d'un cotxe
Dani Menjíbar va ser assassinat a Torrent el juliol de 2020 | Instagram

A més, el fiscal augmenta la petició a vint-i-cinc anys de presó perquè considera que va ser un assassinat, ja que hi aprecia traïdoria amb acarnissament. I també sol·licita cinc anys pel robatori amb violència del rellotge de la víctima, valorat en 150 euros. Les defenses, per la seva banda, neguen aquests termes i demanen la llibertat dels acusats.

Al voltant d'aquest cas, un tribunal de menors jutja per aquest mateix assassinat dos bessons de 16 anys relacionats amb l'agressió mortal. Aquests dos menors ahir van declarar com a testimonis. A més, un altre menor continua en cerca i captura.

Què va passar la nit que Dani Menjíbar va ser assassinat?

El crim va tenir lloc l'11 de juliol del 2020 cap a les 3:20 de la matinada. Els acusats i els menors van coincidir amb Dani en un pub i van tenir «unes paraules» amb ell. Ja fora del local, la víctima va dir a un dels menors que «si no estaven amb els altres, ja no eren tan xulos».

Dani Menjíbar a la platja
Dani Menjíbar es va fer famós quan va participar a 'Mujeres y hombres y viceversa' | Instagram

Aleshores, un dels menors suposadament li va donar un cop de puny a la cara. Acte seguit, la víctima va començar a córrer i els agressors el van perseguir. Els dos acusats majors d'edat també van córrer darrere seu i el van acabar enxampant. Llavors li van propinar diversos cops de puny fins que Dani va caure per unes escales.

Es va poder aixecar, però li van clavar «dues punyalades, una a l'esquena i una altra al cor», que li van provocar una hemorràgia massiva que va acabar traient-li la vida.

Per a la Fiscalia, «no hi va haver una anul·lació completa de la capacitat de defensa de la víctima», tot i que sí que es va veure reduïda per la superioritat dels acusats.

Assenyalen que els dos acusats són coautors del crim. Cap tenia lesions al cos, i les navalles van ser trobades en un descampat que hi havia a prop, ja que una trucada va fer que la policia arribés al lloc dels fets al cap de pocs minuts.

Dani Menjíbar no va tenir capacitat de defensar-se

L'acusació particular té clar que va ser «una cacera a una persona» i considera que va ser un assassinat, perquè Daniel no es va poder defensar.

Tot va passar «sense que hi hagués cap provocació ni agressió per part de la víctima a ningú d'ells. Estava completament indefens, acorralat i subjecte. La família no busca venjança, sinó justícia. Daniel va ser perseguit cent metres en estat ebri, no tenia cap possibilitat de defensar-se», ha recalcat.

Dani Menjíbar fent-se una selfie
A Dani el van assassinar fa un any i mig, quan sortia d'un pub | Instagram

D'altra banda, l'advocat de Francisco creu amb fermesa que aquest «no va tenir cap intervenció activa en la mort de Daniel ni en el robatori del rellotge», tot i que «per desgràcia, sí que va tenir un enfrontament" amb la víctima. Va tenir «la mala fortuna de ser-hi per a recriminar-li la seva actitud», asseverava.

«Francisco, però, «ni sabia que hi havia navalles, ni en va fer servir cap, ni va fugir del lloc», ha incidit. La defensa considera que van ser els dos menors qui van apunyalar l'extronista.

A més, l'advocat d'Antonio rebutja de ple les imputacions i demana la lliure absolució. Afirma que els testimonis «no es posen d'acord si van ser cinc o quatre persones, si algun anava endarrerit o en quina posició anava per a assegurar que hi va haver superioritat. Hi ha hagut una construcció absoluta del relat, perquè no hi ha cap prova que acrediti les acusacions, ningú ho va veure», exposava aquest dilluns.