Primer pla de Jorge Javier Vázquez amb ulleres

La frase de Jorge Javier en directe que revela el futur negre de 'Sálvame'

El presentador ha parlat obertament sobre la crisi que travessa 'Sálvame'

Després de força temps en silenci, Jorge Javier Vázquez per fi ha parlat sobre la crisi d'audiència que 'Sálvame' travessa des d'aquest estiu.

I és que aquests últims mesos, el presentador i els seus companys han hagut de fer front a una tasca molt difícil: aixecar el panorama mediàtic.

Així, Jorge Javier ha pronunciat unes paraules que no han passat desapercebudes. Unes declaracions que tenen molt a veure amb el rendiment de 'Sálvame' a les tardes de Telecinco.

Jorge Javier Vázquez al plató de 'Gran Hermano VIP'
Jorge Javier fa anys que treballa de presentador a Telecinco | GTRES

La manca de temes de què parlar penalitzava més l'espai, que confiava que l'inici de la nova temporada i l'estabilització del consum televisiu farien que remuntés. I això ho hem de sumar a la fèrria defensa que han fet certs col·laboradors del testimoni de Rocío Carrasco, que va provocar que es guanyessin molts detractors.

Alguns tertulians, com Kiko Matamoros, assenyalaven obertament la filla de 'la més gran' com la culpable d'aquesta dràstica caiguda d'audiència.

«No em sento orgullós de treballar en aquest programa veient com les coses s'han fet així», lamentava.

Pla general del plató de Sábado Deluxe amb alguns dels col·laboradors
'Sálvame' ha perdut molta audiència | Mediaset

«I ho sento molt, perquè sé que són decisions en nom de l'espectacle i suposo que sense voluntat d'ofendre, però crec que un professional, sigui bo o dolent, es mereix un altre tracte».

Aquesta tardor també ha sigut molt complicada, i les xifres de quota de pantalla del programa presentat per Jorge Javier, entre d'altres, s'han mantingut en un fluix 15-16%. Dades que difereixen molt de la temporada anterior (18-20%).

Mentrestant, les novel·les turques d'Antena 3 els han anat guanyant la batalla i s'han situat com els espais líders de les tardes.

Just per això, els directius de 'Sálvame' se les han hagut d'enginyar per a recuperar el seu lloc dins del prime time televisiu.

'Sálvame' toca fons irremeiablement

D'aquesta manera, el programa de les tardes ha hagut d'anar introduint canvis. Per exemple, ha incorporat nous col·laboradors, com Carmen Borrego o Carmen Alcayde, que han esdevingut les dues grans estrelles del format.

També han decidit centrar-se en temàtiques molt poc freqüents, com els esdeveniments. Cosa que van fer amb el cas de Mario Biondo i de Dolores Vázquez i Rocío Wanninkhof.

Això, a més, va ser molt criticat pels espectadors. «Últimament, a 'Sálvame' o et recreen una autòpsia o et munten una tertúlia científica sobre la pandèmia. Crec que van perduts i ja no saben cap a on orientar el programa», deia un seguidor del programa recentment a Twitter.

Detall de la recreació d'una autòpsia que es va fer a 'Sálvame'
Detall de la recreació d'una autòpsia que es va fer a 'Sálvame' | Telecinco

«Collons, quina ràbia fa quan es dediquen a fer tertúlies mèdiques o de successos... És un programa del cor, no? Que no hi ha prou programes a la tele que parlin d'aquests temes?».

«De 16:00 a 18:30 parlant de la pandèmia. Però què cony és això?», s'han lamentat els usuaris a les xarxes. «Insuportable. La setmana passada amb els suïcidis i la depressió, i avui una altra vegada a amargar-nos».

Aquesta situació, que sembla haver-se estancat, comença a preocupar la productora, que està disposada a fer qualsevol cosa per a aixecar 'Sálvame'.

El mateix Jorge Javier va posar de manifest la gravetat de l'assumpte. «Febles com estem, no podem prescindir d'un col·laborador, eh», va insinuar públicament.

Imatge d'alguns col·laboradors del programa Sálvame com a Gustavo González, Gema López, Chelo García Cortés i Jesús Manuel
A Sálvame' hi ha preocupació pel descens d'audiència que han pati | GTRES
 

 

I això deixa molt clar que al programa de les tardes estan preocupats. Davant d'aquest panorama, els directius van prendre la dràstica decisió de cancel·lar 'Sálvame Tomate'.

Mentrestant, diversos col·laboradors s'han vist superats per la tensió i fins i tot s'han embarcat en nous projectes fora de la televisió. Aquest és el cas de Belén Esteban, que triomfa amb la seva marca de patates, gaspatxo i salmorejo.

A més, figures com Carlota Corredera segueixen sense comptar amb la simpatia del públic. Cosa que fa que els seguidors del programa es preguntin si podria ser el primer pas d'una cancel·lació total en un futur no gaire llunyà.