La catalana Gemma Nierga provoca un veritable terratrèmol amb la nova feina

La seva arribada no ha agradat a molts companys

Gemma Nierga durant la presentació del llibre 'Tres días en la cárcel' a Madrid el 27 de febrer de 2019
La catalana Gemma Nierga provoca un veritable terratrèmol amb la nova feina | Gtres

L'arribada de Gemma Nierga a RTVE Catalunya, una de les apostes estrella per aquesta nova temporada, no ha aixecat reaccions unànimes entre els seus companys. La seva arribada a la casa no és nova, ja que fa un any que participa en un espai d'entrevistes per a Ràdio 4 en una desconnexió territorial per a Catalunya.

Però el seu paper dins RTVE apunta a ser més important ara que, a partir del setembre, tindrà un programa propi a La 2 que ha provocat un terratrèmol a la programació de les dues cadenes generalistes, La 1 i La 2. 

Així, el seu nou programa a La 2 serà una nova desconnexió territorial de RTVE per guanyar protagonisme mediàtic a Catalunya i intentar retallar distàncies amb TV3, líder indiscutible de les audiències televisives. 

El seu nou programa podria obligar a desplaçar recursos

Aquest nou programa, que encara no té nom, s'emetria de vuit a deu del matí i inclourà tertúlies i entrevistes entre els seus continguts. El problema arriba perquè Gemma Nierga comptarà amb el suport d'efectius de la redacció del centre territorial de Sant Cugat i amb Laura Mesa com a copresentadora.

Això significa que, si es compleixen les previsions de realitzar el programa des de les instal·lacions del carrer Roc Boronat, s'hauran de traslladar mitjans tècnics per a la realització del programa, el que sense dubte afectaria la realització d'altres programes de la cadena a les instal·lacions de Sant Cugat. 

A més, pel seu horari, el programa podria coincidir amb el magazín matinal que s'emetrà a La 1 després de la cancel·lació de 'Los desayunos' i de 'La mañana de TVE', en una nova estratègia de la cadena per renovar la seva imatge i ser més competitiva en la lluita pel lideratge. 

Tots aquests factors han provocat dubtes sobre la seva arribada a RTVE Catalunya, però hi ha altres veus que li donen suport i que són conscients que el grup necessita més que mai tenir presentadors i informadors de referència. La cadena ha tingut últimament molts problemes per consolidar els pesos pesants i aconseguir la fidelitat dels espectadors, especialment a Catalunya. 


Comentaris

envia el comentari