Els germans Roca arriben a TV3 i un d'ells commou als espectadors amb la seva malaltia «perpètua»

Fa 8 anys que en Jordi Roca pateix distonia i no pot alçar la veu

Germans Roca al programa de TV3 Al Cotxe!
Els germans Roca arriben a TV3 i un d'ells commou als espectadors amb la seva malaltia «perpètua» | CatalunyaDiari.cat

L'Eloi Vila ha tornat a TV3 les nits de dilluns amb els especials d'Al cotxe!. Nausicaa Bonnín i l'humorista Fermí Fernàndez, que va commoure els espectadors relatant l'abandonament de la seva pròpia mare pocs dies després de néixer, van ser alguns dels convidats del primer programa emès ahir. Per altra banda, el presentador va entrevistar també als germans Roca, els coneguts cuiners catalans propietaris del Celler de Can Roca, el restaurant d'èxit que tenen a Girona. Més enllà de parlar sobre la seva trajectòria com a cuiners, Vila es va interessar per l'estat de salut d'un d'ells.

Fa prop d'una dècada que en Jordi, el germà petit, pateix una estranya malaltia neurològica al coll que no el deixa viure tranquil. Des dels seients de darrere del cotxe i pràcticament xiuxiuejant, el petit dels Roca explica els inicis de la seva patologia: «Va començar amb una tensió al coll que no podia controlar. I em vaig quedar clavat... però clavat de manera perpètuaLa tensió al coll no m’abandonava. Això va començar fa vuit anys més o menys».

Però segons continua relatant en Jordi, la situació en aquell moment encara havia d'empitjorar: «Fa tres anys vaig començar a perdre la veu. Em va passar de cop, a partir d’una laringitis. Fa tres anys que parlo amb veu baixa». Des d'aleshores, el xef gironí ja no pot alçar la veu.

Els germans Roca 'Al cotxe!' de TV3
No va ser fàcil que els metges diagnostiquessin la seva malaltia | TV3

 

Els metges no eren capaços de diagnosticar la seva malaltia

Segons afirma el petit dels germans, no va ser gens fàcil que els metges diagnostiquessin la seva malaltia. De fet, no eren capaços de saber el que tenia: «He passat molt de temps amb un neguit de no saber el que em passava. Sentia una tensió, una pressió, una cosa que et descol·loca. El fet de tenir la família a prop donant-me suport m’ha ajudat moltíssim». 

Després d'un llarg camí, els metges van diagnosticar la seva patologia i ara, en Jordi ja sap que el que pateix s'anomena distonia i pot començar a tractar-se: «Cada cop estic millor del coll. Ara estic amb rehabilitació. Una rehabilitació llarga. Però el fet de saber el que tens i de trobar un bon tractament fa que puguis veure la llum al final del túnel», assegura.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari