Pla de Raquel Sánchez Silva i el seu difunt marit Mario Biondo

Gir al cas Mario Biondo, el marit mort de Raquel Sánchez Silva

La Fiscalia General obre expedient al doctor Paolo Proccacianti per una suposada alteració de proves

La família de Mario Biondo, exmarit de Raquel Sánchez Silva, no es rendeix en fer justícia pel càmera mort a Madrid. El cas continua obert malgrat que la fiscalia de Palerm, que ha portat la investigació durant set anys, ja va demanar el seu arxivament.

I és que la Fiscalia General ha sol·licitat revocar parcialment la mesura per una raó de pes. El motiu és que, el maig del 2020, la família Biondo va denunciar al doctor Paolo Proccacianti, forense encarregat de fer la segona autòpsia al cos de qui va ser càmera de Telecinco. Però, després d'aquesta, hi va haver una tercera i definitiva autòpsia.

Aquest òrgan creu que l'assessor oficial de la fiscalia i el seu ajudant, el doctor Daniele Daricello, van poder cometre errors. Una fallada tan negligent com analitzar les restes d'un altre cos.

La família de Mario Biondo no descansarà fins que es faci justícia

En el seu dia, 'La Vanguardia' va avançar que els Biondo van denunciar Proccacianti, el forense que va liderar l'anàlisi del cos de Mario davant el tribunal de Caltanissetta. En concret, van demanar-ho per haver manipulat les mostres biològiques, cosa que hauria tingut lloc durant la primera exhumació del cadàver de Biondo.

Raquel Sánchez Silva a la Passarel·la Cibeles Fashion Week celebrada a Madrid el 5 de juliol del 2019
Raquel Sánchez Silva fa temps va saber que el seu ex no va morir sol | Gtres

«Vam sol·licitar que fos invalidada la tercera autòpsia perquè el RIS (la policia científica) va confirmar que les mostres conservades en parafina no coincideixen amb les mostres del portaobjectes. Però a Itàlia tot va ser bloquejat el 8 de març del 2020 per la pandèmia», explicava a l'esmentat diari Santina D'Alessandro, mare de Mario.

El jutge va admetre a tràmit la denúncia mitjançant una interlocutòria que deia així. «De l'expedient de recerca es desprèn que, en relació amb els elements utilitzats per a les anàlisis histològiques —tal com es pot col·legir de l'informe tècnic del RIS de Messina del 16.5.2019, fald 6, fg. 651—, s'han trobat importants anomalies i, especialment, que moltes de les mostres no són atribuïbles a Mario Biondo».

El cas de Mario Biondo, més viu que mai

Així doncs, aquesta denúncia per frau processal va valer per mantenir el cas viu al país d'origen de l'ex de Raquel Sánchez Silva. La notícia va ser avançada fa unes hores per Carmelita Morrale, advocada dels Biondo, i per la mare de Biondo a 'True Crime'.

Mario Biondo
El cas de Mario Biondo no ha arribat al final gràcies a la insistència de la seva família | Europa Press

En aquest espai es va parlar de més negligències sobre un cas que encara pot donar moltes voltes. Així doncs, 'Emme Team' és un equip que uneix diversos despatxos d'advocats i professionals dels Estats Units i Itàlia.

Aquest ha destapat una dada important de les anàlisis informàtiques dels dispositius de Mario presentats per un assessor de la Fiscalia italiana. I és que, pel que sembla, no eren les originals sinó que estaven modificades.

Dues persones connectades al wifi del domicili de Biondo el dia que va morir

Tot i que un programari no pot errar, tots els informes de 'Magnet Forensic' indiquen la mateixa hora i data. A més a més, estan canviats els continguts del disc dur del 'MacBook Pro' i la memòria de l''iPhone' de Mario. I per si no n'hi hagués prou, al maig, mes en què va morir Biondo, ve la seva forma contreta en italià, és a dir, 'mag', i no en anglès, 'may'.

Aquesta consultoria, 'Emme Team', també va destapar la presència de dues persones connectades al wifi del domicili de Mario Biondo el dia que va morir. Unes troballes que contrasten amb l'informe d'aquest assessor de la fiscalia.

Però, segons el dossier d''Emme Team', dos mòbils més es van connectar als seus comptes de Facebook i Twitter. És més, fins i tot un va utilitzar automàticament l'adreça IP de casa seva. Per tant, almenys una persona propera a Mario va estar amb ell aquella nit.