Les 7 localitzacions de 'Joc de Trons' a Girona

La ciutat va jugar un paper important en la sisena temporada de la sèrie

Girona va ser una de les ciutats triades pels productors com a localització de diversos escenaris de la sisena temporada de la sèrie 'Joc de trons'. Girona, de la mà d'Ayra Stark, juga un paper important en aquesta remesa apareixent en vuit dels deu episodis de la temporada. La bona conservació del centre històric de la ciutat i dels seus carrers i edificis medievals van fer que es necessitessin pocs retocs digitals i per tant, és fàcil reconèixer les diverses localitzacions que es van fer servir en el rodatge de 'Joc de trons'.

La ciutat de 'Braavos'

 

La ciutat ja apareix en el primer capítol de la sèrie amb el carrer del Bisbe Josep Cartaña, que es troba molt a prop de la Catedral de Girona. Aquest dona vida a un dels carrers de la imaginària ciutat de 'Braavos' on una de les protagonistes de la sèrie, Arya Stark, deambula cega pels carrers demanant almoina i ajuda a la gent que es passeja per allí.

Localitzacions Girona Joc de Trons plaça dels jurats
La Plaça dels Jurats de Girona és el teatre de 'Braavos' | HBO

 

Girona torna a aparèixer al cinquè capítol. En aquesta ocasió la protagonista és la Plaça dels Jurats que, a la sèrie, és l'escenari d'una obra de teatre sobre la vida dels Lannister. Arya acudeix a l'obra de teatre perquè té una missió important que complir. A la 'vida real' aquesta plaça també s'utilitza per representar obres de teatre i també s'hi organitzen concerts.

Localitzacions Girona Joc de Trons passeig arqueològic
El passeig arqueològic de Girona dona vida al mercat de 'Braavos' | HBO

 

El passeig arqueològic, des d'on es poden observar unes vistes meravelloses de la ciutat gironina, es converteix a la ficció en el mercat de 'Braavos'  on, la gran protagonista del rodatge de la sèrie a Girona, Arya, busca algú que li pugui vendre els passatges per poder pujar a un vaixell que la deixi marxar de la ciutat.

Localitzacions Girona Joc de Trons la pujada de Sant Domènech
Durant el Girona temps de flors es va decorar la pujada de Sant Domènech amb una espasa que simbolitza el pas de 'Joc de Trons' a la ciutat | Instagram (naturaipaisatge)

Amb el vuitè capítol de 'Joc de trons' Girona torna a sortir en pantalla. Durant aquest episodi es mostren diverses localitzacions del nucli antic de la ciutat. Duess d'aquestes localitzacions són: els banys àrabs i la pujada de Sant Domènech. Per aquest últim carrer és per on la petita dels Stark corre fugint de la nena que la persegueix.

El 'Gran Septe' de 'Joc de Trons'

Localitzacions Girona Joc de Trons la catedral de Girona
La catedral de Girona es converteix en el 'Gran Septe' de 'JOc de Trons'   | HBO

 

Com no podia ser menys, l'emblemàtic símbol de la ciutat, la Catedral de Girona, també juga un paper important en aquesta sisena temporada convertint-se en el 'Gran Septe'. És davant de la porta de la catedral on la reina Margaery està a punt de fer el camino de la vergonya. D'altra banda, és a la mateixa plaça de la catedral on Jaime Lannister i el seu exèrcit intenten evitar que la reina Margarey realitzi aquest camí. En aquest cas però, es va utilitzar un croma perquè darrere de la catedral hi hagués mar.

La bliblioteca 'd'Antigua'

Localitzacions Girona Joc de Trons monestir de Sant Pere de Galligats
La 'Biblioteca d'Antigua' és el monestir de Sant Pere de Galligats de Girona   | Instagram (@filmtourismus)

 

No és fins a l'últim episodi de la sisena temporada de 'Joc de Trons'  que la ciutat a la seva última aparició. En aquest cas, l'interior del monestir de Sant Pere de Galligats, on es troba el Museu arqueològic de Catalunya, passa a ser a la ficció l'entrada a la 'Biblioteca d'Antigua': el centre del coneixement dels grans mestres de Ponent.