Primer pla de Gisela, exconcursant d'Operación Triunfo

Gisela, d''OT', parla per primera vegada sobre la seva malaltia: «Vaig tenir por»

La cantant ha parlat públicament per primera vegada sobre la seva malaltia assegurant que ha estat un gran inconvenient per a la seva carrera

Fa uns dies era notícia el 20è aniversari de la primera edició d''Operación Triunfo'. Justament aquesta mateixa setmana una de les concursants ha parlat per primera vegada sobre la malaltia que la porta acompanyant pràcticament tota la seva carrera: el 'PAS', Persona Altament Sensible.

La catalana Gisela s'ha sincerat parlant obertament sobre un llast amb què conviu des de fa anys, i ha confessat que de vegades ha estat molt dur per a ella.

Foto dels concursants
Foto dels concursants d''OT 1' | TVE

Víctima de la pandèmia

La cantant ha confessat que estava vivint un moment professional molt bo abans de començar la pandèmia, però tot es va començar a torçar amb el confinament. Des de les seves oportunitats laborals fins a la seva estabilitat emocional van veure's afectades per la realitat que li va tocar viure: «Vaig començar a desmoralitzar-me».

Gisela Lladó era conscient que alguna cosa anava malament a dins i no aconseguia trobar-se a si mateixa. Segons explica la catalana, ja havia viscut anteriorment episodis semblants on la seva salut mental s'havia vist afectada. Episodis en què les seves inseguretats s'accentuaven i li jugaven una mala passada, cosa que li passa fins i tot des de l'inici de la seva carrera.

Por escènica i ansietat

Per a sorpresa de tots la cantant ha revelat que pateix ansietat i que en alguna ocasió això l'ha afectat professionalment fins a arribar a fregar la por escènica. És més, ha arribat a hiperventilar abans d'un concert passant un mal tràngol, segons explica.

Així, l'autora d'èxits com 'Suéltalo' o 'Qué será de nuestro amor' s'ha sincerat i ha explicat com ha estat de dur viure amb això durant tota la seva vida, ja que s'ho pren tot seriosament i això a vegades li passa factura.

De fet, ha explicat que és una persona diagnosticada com a 'PAS' (Persona Altament Sensible) i això fa que el seu dia a dia de vegades sigui una voràgine d'emocions.

«No volia sortir a cantar», ha confessat la cantant recordant les vegades que aquesta malaltia s'ha interposat entre ella i la seva gran passió. Per aquesta raó, Gisela té clar que cal normalitzar anar al psicòleg i demanar ajuda quan sigui necessari.

La cantant catalana Gisela durant una actuació
La cantant catalana Gisela durant una actuació | GTRES

La teràpia com a gran aliada

Gisela es mostra totalment partidària d'acudir a teràpia psicològica. De fet, ella ha explicat que va amb freqüència per estar bé amb ella mateixa i tot allò que l'envolta. Llavors ha trobat en la teràpia una gran aliada a l'hora de controlar l'estrès i sobretot els alts i baixos de la seva professió.

D'altra banda, ha revelat que té petits 'tips' per recordar-se aspectes positius sobre ella quan se sent malament. En concret, té un truc que consisteix a fer una llista de tot el positiu sobre la seva persona per reforçar la seva autoestima. També és partidària dels jocs mentals per entrenar la ment i es confessa una amant de la natura per relaxar-se: «Visc a la muntanya».

Amistats que enforteixen

Mantenir el grup d'amistats a prop és primordial per a la cantant: «Riem com si fóssim adolescents». Una cosa que l'ha ajudat molt a controlar la seva ansietat de cara a aspectes personals de la seva vida. Defensa que una de les millors teràpies és l'humor i sobretot tenir un «codi» especial amb cada persona.

El riure i el bon humor són la millor medicina a l'hora de fer front a algunes complicacions que presenta la vida, dos aspectes que Gisela té clar que són el seu pilar fonamental a l'hora de dur a terme la feina i la vida en general. Per això, seguir endavant amb un somriure li sembla la millor cura per a tots els mals i raó no li falta.