Ana Rosa Quintana a interromput les vacances per a acomiadar-se d'un amic i company de professió

La Guàrdia Civil esbronca una periodista d'Ana Rosa per posar la seva vida en perill

La Guàrdia Civil ha renyat l'equip d'Ana Rosa per posar en perill la seva vida i la d'una veïna

Un equip de reporters del 'Programa de Ana Rosa' s'ha emportat una severa esbroncada de la Guàrdia Civil durant la seva cobertura de l'erupció volcànica de la Palma. La incessant activitat volcànica del Cumbre Vieja ha provocat que desenes de mitjans de comunicació s'hagin desplaçat a l'illa per informar sobre la dramàtica situació que s'hi viu. I amb l'objectiu d'informar i entretenir, tots dos o un de sol,  alguns reporters posen en risc la seva vida.

Milers de persones han hagut de ser evacuades de les seves cases per la proximitat de les colades de lava, i desenes de famílies ja ho han perdut tot. La lava ha arrasat amb el que ha trobat al seu pas: cases particulars, edificacions públiques, carreteres i cultius. Les imatges capturades són desoladores i ens permeten fer-nos una idea dels danys materials ocasionats per l'erupció.

Per tal d'aconseguir les imatges i l'exclusiva més impactants des de les zones afectades, són molts els periodistes que han tingut problemes pel fet d'apropar-se massa a la lava. Entre ells, el presentador dels Informatius de Telecinco, Pedro Piqueras, que va viure un moment angoixant en patir problemes de respiració, en directe, per culpa del diòxid de sofre que impregna l'ambient.

No obstant això, més enllà del risc inherent a estar a prop del lloc dels fets, alguns reporters cometen imprudències que podrien costar-los la vida. Aquest ha estat el cas de la periodista del 'Programa de Ana Rosa' Miriam Jiménez, que ha fet una polèmica i perillosa cobertura de la situació que es viu a l'illa.

La imprudència d'una reportera d'Ana Rosa a la cobertura l'erupció de volcà

Miriam Jiménez tenia com a objectiu realitzar un reportatge des de la zona zero del volcà. En companyia d'una veïna afectada, el càmera i la periodista es van endinsar en l'àrea precintada per les autoritats. Segons van explicar als espectadors, els agents li havien donat permís per accedir fins a l'habitatge afectat de la dona que els acompanyava. La veïna els hauria demanat anar a veure uns cultius que tenia a prop i, de camí, es van trobar de ple amb la carretera tallada per la lava.

Tal com ha explicat la reportera, la situació els va agafar d'imprevist i la seva primera reacció va ser baixar del cotxe per apreciar més de prop la situació. Una acció perillosa que no haurien d'haver emprès, ja que la Guàrdia Civil va haver d'intervenir i evacuar de la zona l'equip d'AR i la veïna. Per sort, no va passar cap desgràcia, però l'episodi sembla haver deixat molt molestes a les autoritats que custodien la zona. I així ho va fer saber el Capità de la Guàrdia Civil, Ángel Cervero, a la pròpia reportera en directe.

«Ens hi vam acostar i vam començar a sentir la calor ... Per la falta d'oxigen es notava que la lava deixava anar un gas molt més fort. En sortir, vam notar el mal de coll, de cap i embotiment dels ulls», assegurava Jiménez després connectar amb Ana Rosa Quintana.

La Guàrdia Civil ha renyatl'equip d'Ana Rosa per posar en perill la seva vida

Un dia després del succés, la reportera d'Ana Rosa va rebre en directe una reprimenda del Capità de la Guàrdia Civil. Àngel Cervero es va mostrar visiblement molest per l'actuació de l'equip. «Cal garantir la seguretat dels béns dels palmeros, així com la seva pròpia seguretat i la vostra també, ja que accedir com vau fer vosaltres ahir és un risc. Vau posar la vostra vida en perill i la nostra per haver d'anar a treure-us després. Així que us demanaria que aquestes coses no les féssiu», deia Cervero.

Davant el 'zasca' de capità, Miriam Jiménez va intentar excusar-se assegurant que havia estat una cosa molt breu, i Ana Rosa va intentar des del plató «donar-li un cop de mà a la seva companya». «És cert que Miriam no és cap kamikaze, el que passa és que anava a l'hort de la senyora i es van trobar amb això. Però és cert que és perillós i que hem de tenir cura, així que moltíssimes gràcies per ajudar-nos», concloïa la veterana presentadora.