Primer pla de Juan Antonio Quintana, actor d'Hospital Central

'Hospital Central' torna a estar de dol: mor l'estimat actor Juan Antonio Quintana

Juan Antonio Quintana se suma a la llista de morts de la mítica sèrie 'Hospital Central'

Juan Antonio Quintana, actor d''Hospital Central', ha mort als 83 anys a Valladolid. Malauradament, la seva mort se suma a la llarga llista d'actors morts en els darrers anys a Espanya.

Quintana tenia una llarga trajectòria professional vinculada tant a la televisió com als llargmetratges. És més, coneguda és la seva actuació a 'Los girasoles ciegos' o 'La vida de nadie', però gran part del seu èxit va aconseguir-ho gràcies a les sèries de televisió.

Mor Juan Antonio Quintana, d''Hospital Central'

A Jordi Rebellón i Arturo Arribas, aquest últim mort després d'un incendi a casa seva fa unes setmanes, se suma la mort de Juan Antonio Quintana. Un altre dels actors de l'emblemàtica sèrie 'Hospital Central', emesa a Telecinco a la dècada dels 2000.

Com no podia ser altrament, tots els seus companys tant del cinema com de la televisió, s'han mostrat consternats després de la seva mort. Quintana tenia 83 anys i patia una malaltia que ell mateix va anunciar al 2016.

Imatge de Juan Antonio Quintana, actor d'Hospital Central, posant al carrer
Juan Antonio Quintana ha mort als 83 anys | Europa Press

El Parkinson va frenar en sec la carrera professional de Juan Antonio Quintana, però el saragossà es va negar a deixar-se doblegar per la malaltia. Tot i això, finalment va haver d'allunyar-se de l'esfera pública i baixar dels escenaris.

Qui el coneixia assegura que portava a les venes la confessió i la seva passió pel teatre on va treballar durant anys. El seu salt a la fama es va produir quan va protagonitzar la seva primera pel·lícula l'any 1997 i dos anys després a la sèrie 'Manos a la obra'.

Un gran nombre de llargmetratges avalen la seva carrera, però va ser a 'Ana y los Siete' on va començar a guanyar protagonisme com l'avi Nicolás. Anys més tard es posaria la bata de metge per a 'Hospital Central' on va estar dos anys. L'última sèrie on va participar va ser a 'El Ministerio del Tiempo' en 2016.

Dins dels mèrits aconseguits al llarg de la seva carrera, s'ha de comptar amb la Medalla d'Or a Millor Actor rebuda l'any 1984 i en 1998, li van atorgar el premi Mayte de Teatro.

Juan Antonio Quintana va néixer a Saragossa, però es va traslladar a Valladolid amb 30 anys, ciutat que no va abandonar fins que va morir. A la localitat val·lisoletana li tenien un gran afecte i el seu nom figurava en una de les butaques del Teatre Zorrilla després d'un homenatge al 2009.

«El meu afany i la meva il·lusió era convertir el teatre d'aquesta ciutat en un fet quotidià i habitual», va afirmar en una entrevista. De fet va exercir com a professor de teatre a la Universitat de Valladolid per on van passar cares com a Eva Hache o Diego Martín.

Els seus companys de professió lamenten la seva mort

Ahir a la tarda és quan va donar lloc la vetlla a Juan Antonio Quintana, que es va celebrar al Teatre Zorrilla on tantes alegries va rebre l'actor en el seu temps. De fet, així ho confirmava Enrique Cornejo, empresari teatral i gran amic de Quintana.

«Acaba de morir el gran Juan Antonio Quintana, destacar el sentiment més profund cap a la seva desaparició; serà vetllat al Teatre Zorrilla des d'aquesta mateixa tarda», publicava.

Així mateix, s'ha sumat al dolor per la trista pèrdua l'actriu Silvia Marsó, que li dedicava unes paraules a les seves xarxes socials. «Sento moltíssim la mort de Juan Antonio Quintana, vam ser companys a 'Ana y los Siete' i mai oblidaré les seves magnífiques interpretacions».

L'alcalde de Valladolid, Óscar Puente, ha qualificat aquest dia com un «dia trist», després de conèixer la mort de l'intèrpret.

Encara que l'actor no va néixer a la ciutat, el van acollir com un més i van valorar tot l'esforç que va fer per impulsar el teatre. Cosa que va aconseguir gràcies a la creació de l'Aula de Teatre a la Universitat de Valladolid.

«Fins a sempre mestre», publicava Puente reconeixent que ell mateix va rebre classes d'actuació de mans de Quintana.