Iker Jiménez durant el seu programa amb vestit de color blau fosc i micròfon davant

Iker Jiménez aixeca crítiques després d''enganyar' la seva audiència i Telecinco

Els espectadors no van quedar satisfets amb el programa de Mediaset

Iker Jiménez va arrasar aquesta setmana a Mediaset amb l'entrevista a la doctora Li Meng-Yan, la viròloga xinesa que assegura que el coronavirus es va originar en laboratori del seu país.

Les dades d'audiència del programa van ser impactants, obtenint més de tres milions d'espectadors. Malgrat l'èxit, el contingut en si del reportatge no va deixar satisfets a tots els televidents. De fet, va haver-hi molts usuaris que van arremetre contra Iker Jiménez per suposadament enganyar a la seva audiència.

Crítiques a Iker Jiménez per la seva entrevista exclusiva a la doctora Li Meng-Yan

Telecinco portava promocionant setmanes una gran entrevista en exclusiva que s'emetria a 'Informe Covid' el passat 22 d'octubre. No obstant això, i segons han apuntat diversos usuaris, les declaracions de la doctora no eren inèdites ni aportaven cap evidència científica sòlida sobre la seva teoria.

Tal com ha recollit 'Vertele', la viròloga xinesa porta mesos denunciant que el virus es va crear en un laboratori del seu país i ja ha ofert el seu testimoniatge a diversos mitjans de comunicació. Ni tan sols la d'Iker Jiménez va ser la primera entrevista que va concedir la doctora a un mitjà espanyol.

La primera entrevista exclusiva de la doctora, de fet, va anar en 'Fox News' el passat 10 de juliol. La notícia es va fer viral a tot el món i tan sols unes setmanes després va ser entrevistada pel 'El Mundo'. 

La teoria de la viròloga xinesa manca d'evidències científiques

Per si no fos prou, la viròloga no va aportar cap dada a majors sobre la seva teoria. La doctora es va limitar a desgranar el seu ja conegut informe, el mateix que han analitzat i rebutjat milers d'experts en tot el planeta.

Com que no comptava amb evidències científiques, l'informe no tingut el suport de la comunitat ni ha estat publicat en cap revista especialitzada, un pas fonamental que serveix per a acreditar qualsevol recerca.

Els espectadors s'esperaven un nou episodi d' 'Informe Covid' capaç de llançar una mica de llum sobre el virus, però l'entrevista es va acabar convertint en un simple ganxo per a atrapar a l'audiència.