Iker Jiménez durant el seu programa amb vestit de color blau fosc i micròfon davant

Iker Jiménez ensorra els crítics: «Els que deien que era un constipat...»

El presentador està aconseguint captar els espectadors amb 'Informe Covid'

Telecinco va aconseguir en 'prime time' i gràcies al programa d'Iker Jiménez un dels testimoniatges més polèmics de la televisió quant a la Covid-19 representa. El testimoniatge de la doctora Li-Men Yang a Iker Jiménez va esglaiar a l'audiència i va alarmar als experts.

La viròloga que va fugir de la Xina va afirmar de manera rotunda durant l'entrevista que «el SARS-CoV-2 va ser dissenyat per a atacar a l'ésser humà. Ho van alliberar a propòsit».

Després de la xerrada amb la dissident xinesa, es va obrir el debat en 'Horizonte: Informe Covid'. Els doctors Miguel Pita i José Alcamí es van mostrar rotunds i molt crítics. De fet van afirmar que la tesi de Li-Men Yang «no se sustenta científicament».

Jiménez a favor de les declaracions de Li-Men Yang i crític amb els mitjans 

No obstant això, el programa també va recollir declaracions que sí que van donar suport a la teoria. Iker va voler tenir opinions de tota mena i no desacreditar les paraules d'aquesta doctora xinesa des del minut u.

Nikolai Petrovsky, catedràtic i director de recerca de la vacuna desenvolupada per la Universitat de Flinders, a Austràlia, va fer costat a Li-Men Yang. L'expert va assegurar que la hipòtesi de la fuita del laboratori cal considerar-la i tenir-la molt present.

El presentador, que al principi no tenia molt clara aquesta teoria i que ell mateix afirmava que «pensava que això de la doctora no encaixava», ara defensa la seva entrevista dient que els mitjans que la intenten desacreditar són els mateixos que amb la mateixa certesa sentenciaven que el virus era un refredat.

I és que aquesta entrevista ha tingut molta repercussió. Per exemple, la web 'Maldito Bulo’ assegura que la teoria de Li-Men Yang «no té evidències científiques i no està publicat en cap revista científica».

Però Iker vol anar més enllà en el treball de Li-Men Yang. «Com es passa d'aquest nivell de recerca a afirmar una cosa tan grossa sense proves? Diners? Segur? Hi ha parts del puzle que falten. Però no molts volen investigar. No m'estranya». Cal dir que abans d'entrevistar la viròloga, es va revisar la seva carrera professional per a no deixar-se cap detall en el tinter.