Iker Jiménez destapa una nova 'conspiració': «Tenim la pell de gallina»

El periodista ha abastat més temes d'actualitat en el seu programa 'Horizonte' a Cuatro

Primer pla d'Iker Jiménez a un acte promocional
Iker Jiménez destapa una nova 'conspiració': «Tenim la pell de gallina» | GTRES

Iker Jiménez ha tornat a la càrrega a Cuatro amb un nou format de programa: 'Horizonte', on el periodista ha destapat una nova conspiració que involucra la Casa Blanca i a l'expresident dels Estats Units, Donald Trump. Amb aquest nou programa, el periodista més misteriós de Telecinco deixa enrere el seu format anterior 'Horizonte: Informe Covid', dedicat completament a l'anàlisi del Coronavirus.

Iker Jiménez va ser un dels primers periodistes a alertar sobre l'arribada del virus al nostre país, i des de llavors s'ha convertit en una de les grans veus autoritzades per parlar de la pandèmia a Espanya. El periodista ha comptat cada setmana amb experts que han intentat donar una mica de llum sobre aquest desconegut virus: el seu origen, les seves noves soques, les seves conseqüències i seqüeles.

Durant aquest període, Iker Jiménez va centrar tots els seus esforços en el Coronavirus, però després de diversos mesos d'intensitat informativa, ha decidit obrir l'escaleta del programa d'altres temes.

Iker Jiménez torna a Cuatro i destapa una nova conspiració a Estats Units

Iker Jiménez ha tornat a Cuatro per parlar de la pandèmia, però també d'altres temes aterridors i conspiranoics que envolten el nostre món. En el seu primer programa, Iker Jiménez ha comptat amb una taula d'experts per parlar de la investidura de Joe Biden com a nou president dels Estats Units, el funest atac al Capitoli i les teories del moviment 'QAnon', un corrent favorable a l'expresident Donald Trump.

Es tracta una de les principals teories de la conspiració de l'extrema dreta nord-americana, que posa de manifest la suposada existència d'una trama secreta organitzada per un suposat 'Estat profund' contra Donald Trump i els seus seguidors.

Què és 'QAnon'? La nova teoria conspirativa de la ultradreta dels EUA

El primer bloc del programa, Iker Jiménez va establir diferents connexions telefòniques amb Washington per conèixer l'última hora del tens clima polític que es viu als Estats Units després del nomenament de Joe Biden com a nou president. Segons van explicar els experts a Cuatro, 'QAnon' és un conglomerat de grups conspiranoics que pretenen «destapar la veritat» del que està passant en el món des d'una visió negacionista.

Aquesta organització sosté que el president Trump està lliurant una guerra secreta contra pedòfils i mitjans que adoren a Satanàs, un moviment perillós i sectari que està molt relacionat amb les teories conspiranoiques sobre la pandèmia. Iker Jiménez i els seus col·laboradors han intentat desmuntar les teories d'aquesta nova organització, alhora que han buscat donar una mica de llum sobre l'assalt al Capitoli, que podria haver estat organitzat per seguidors de 'QAnon'.

Qui va donar l'ordre de col·locar a tan pocs efectius de seguretat davant el Capitoli? Hi havia policies infiltrats? Van ser algunes de les preguntes que van intentar resoldre els periodistes convidats, Pilar García de la Granja i Pablo Fuente.

La taula de debat formada per Iker Jiménez va mostrar la seva enorme preocupació per la gran fractura social que viu Estats Units en aquests moments. Es calculen que hi ha al país més de 2 milions de persones radicalitzades i fortament armades que podrien sembrar el caos al país. Tot i que els experts consideren que l'actual conflicte no es traduirà en una guerra, sí que han alertat que és possible que hi hagi membres de 'QAnon' defraudats que actuïn com a llops solitaris i cometin alguna mena d'acte violent.

Malgrat la tensa situació política i social d'Estats Units que va centrar gairebé tot el debat, els convidats d'Iker Jiménez també van tenir temps per continuar parlant de la pandèmia. En aquest apartat del programa tota l'atenció es va centrar en la gestió de la pandèmia per part del Govern, l'arribada de les noves soques de virus i la campanya de vacunació.


Comentaris

envia el comentari