Iker Jiménez durant el seu programa amb vestit de color blau fosc i micròfon davant

Iker Jiménez es mulla amb les vacunes: «Ens prenen per tont**»

El presentador de 'Cuarto Milenio' acusa les autoritats sanitàries d'amagar dades i no dir la veritat

Iker Jiménez ha aprofitat el seu programa 'Cuarto Milenio' per opinar sobre la polèmica dels efectes secundaris de la vacuna d'AstraZeneca. Així doncs, aquest diumenge, el presentador ha carregat contra les autoritats sanitàries i els ha acusat d'amagar dades: «No em fio de vosaltres».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

«Sembla que hi ha una tendència a fer creure que no passa res», assegura el presentador, «però això de la vacuna AstraZeneca ha estat una gran broma, i ho dic de tot cor, que no diguin que no passa res», ha manifestat Iker. 

Iker Jiménez assegura que s'estan amagant dades

El presentador ha carregat contra «el de sempre, el que ens deia que no passava res, el que ens deia que no calia portar mascareta, el metge afable de la tele o l'expert viròleg, que això seria un refredat i que els aerosols no existien». I per aquest motiu, ha demanat «més valents que s'atreveixin a dir la veritat davant la crisi sanitària».

En el seu discurs, Iker ha afirmat que «ens prenen per tont**. Jo no estic dient que una vacuna sigui bona i l'altra dolenta, només estic dient que això no és normal». I per si no n'hi hagués prou, ha denunciat que s'estan amagant dades: «Tinc la sospita que moltes persones tenen les mateixes dades que jo i no ho estan explicant».

Amb tot això, Iker Jiménez ha volgut deixar molt clar que «no som antivacunes, expliquem la realitat». A més, ha lamentat que «el simple fet de tocar alguns temes i ser una mica crític, provoca que et titllin d'alarmista, d'antivacuna, de negacionista». I ha assegurat que «hi ha una diferència entre el que els sanitaris diuen en privat i el que diuen en públic».

Crítiques a Fernando Simón

El presentador té clar que «hi ha molts metges que tenen dubtes sobre els trombes i sobre el que està passant». En aquest punt, reconeix que ell i el seu equip s'han allunyat de l'opinió correcta «perquè volem que vostès coneguin la veritat i no volem assimilar línies de pensament que no són les nostres».

Per il·lustrar-ho, Iker Jiménez ha explicat una anècdota relacionada amb la televisió: «Recordo una vegada en què vam haver d'anar a gravar un succés al quilòmetre 131 d'una carretera. En un moment donat, el càmera va dir que gravéssim allà mateix, que ja no importava el quilòmetre. Però si ha passat alguna cosa al quilòmetre 131, hem d'estar al quilòmetre 131. Què ens ha passat amb la Covid-19? Que hem anat al punt quilomètric i hem explicat, amb la nostra ingenuïtat, el que vèiem».

Lamenta que per això els hagin «crucificat» i assegura que això és el que està passant amb les vacunes. «Alguns metges que han decidit denunciar-ho han estat represos», diu, «o cridats a l'administració pel cap de l'hospital».

Tot i que no ha dit cap nom en concret, sí que ha criticat amb indirectes a Fernando Simón, que podria ser «el metge afable de la tele».

Debat intens sobre les vacunes

Dimecres de la setmana passada, 14 d'abril, el seu programa 'Horizonte Covid' va protagonitzar un intens debat sobre les vacunes. Per aquest motiu, abans de finalitzar 'Cuarto Milenio', va informar que «ho vam fer en diferit per problemes al plató, i expliquem coses que han passat, però que no sabíem, com que s'ha suspès la vacuna d'AstraZeneca per la gent menor de 60 anys».

Amb tot això, el presentador manifesta que cal explicar la veritat. Una opinió molt diferent de la que tenen alguns dels seus col·laboradors, com el doctor César Carballo, que en l'últim programa va discutir amb Carmen Porter, fins i tot quan ja havia finalitzat el programa. De fet, el doctor Carballo va manifestar: «Digueu-li a les 150 persones que van morir ahir».