La incòmoda malaltia que ha portat David Broncano al quiròfan

El presentador de 'La Resistencia' s'ha sotmès a una senzilla operació per solucionar els seus problemes de suor

David Broncano s'ha convertit en un dels presentadors més estimats de la televisió per la seva espontaneïtat i sentit de l'humor. Precisament, presumint de la seva gran personalitat, el presentador de 'La Resistencia' mai ha amagat que ha estat molts anys patint problemes de sudoració a les mans. 

«Les meves mans són el més semblant que hi ha a les cascades del Niàgara», va afirmar el còmic davant els espectadors i convidats. No obstant això, David Broncano s'ha sotmès a una operació i ha pogut solucionar-ho.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Hiperhidrosi: la malaltia que ha obligat a David Broncano a passar per quiròfan

La hiperhidrosi és un trastorn caracteritzat per la presència excessiva de suor, que va més enllà de les necessitats fisiològiques, i pot afectar qualsevol part del cos, especialment a les mans, els peus, les aixelles, l'engonal i l'àrea facial. 

Quan la sudoració és localitzada en una part del cos es coneix com a hiperhidrosi primària, que és el cas de David Broncano. En canvi, la suor que implica tot el cos, es denomina hiperhidrosi secundària. En aquest segon cas, pot estar vinculada amb trastorns hormonals com la menopausa, medicaments, infeccions o traumatismes. 

«Molts casos, sobretot en les hiperhidrosis focals (localitzades), no tenen una causa definida ni evident, és a dir, sembla que el termòstat que regula la temperatura corporal està una mica alterat i es produeix aquest excés de sudoració: parlem llavors d'hiperhidrosi primària», assenyala Francisco Javier del Boz, portaveu de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia, a la pàgina web de 'Cuidateplus'.

A més, l'article de 'Cuidateplus' destaca la importància de distingir la hiperhidrosi d'una sudoració normal i afegeix que és un error pensar que els nervis poden ser una causa d'aquest excés de suor.

La nova vida del presentador

Malgrat tractar-se d'una malaltia bastant comuna, David Broncano ha aconseguit visibilitzar-la. El presentador sempre ha intentat no donar la mà als convidats per no omplir-los de suor. Però afortunadament, el cirurgià Diego González Rivas, que va ser entrevistat a 'La Resistencia' el passat 23 de juny, li ha canviat la vida.

Arran d'aquesta entrevista, Diego va oferir-se a solucionar el problema de David Broncano i, sense pensar-s'ho dues vegades, el presentador va acceptar la proposta. Així doncs, aquest mateix estiu, Broncano s'ha desplaçat fins a Lisboa per sotmetre's a una senzilla i innovadora operació.

Per tant, David Broncano va posar-se en mans de Diego González Rivas i Javier Gallego, que són experts ben preparats i molt ben considerats a Europa. Els doctors van realitzar-li una simpatectomia bilateral toràcica, una tècnica molt nova per a tractar la hiperhidrosi.

Uns mesos després, a mitjans d'octubre, els especialistes van assistir a 'La Resistencia' per fer la primera consulta postoperatòria. És més, Broncano no va dubtar en presumir públicament de les seves mans sense suor.

David Broncano va aprofitar la visita dels cirurgians per saltar-se les mesures contra la Covid-19 i, per primera vegada a la vida, donar la mà sense preocupar-se de la suor.

«Estic molts nerviós. Literalment no li he donat la mà a ningú en aquest temps i, per tant, mai he donat la mà sense suor. Normalment estava acostumat a donar-li la mà a algú com si fos un llobarro. Ara em sento com si tingués poders», va dir el presentador presumint del seu sentit de l'humor.


Comentaris

envia el comentari