Imatge d'arxiu de Rocío Flores

L'informe del jutge que assegura que Antonio David Flores condicionava la seva filla

Els informes judicialitzats que van estudiar el cas de Rocío Flores contra Rocío Carrasco van assegurar que l'adolescent mentia per acontentar el seu pare


Rocío Carrasco assegura que destaparà totes les mentides que s'han abocat cap a la seva persona en l'últim quart de segle a la sèrie-documental produïda per 'La Fàbrica de la Tele', 'Rocío, contar la verdad para seguir viva', i que s'emetrà els diumenges a Telecinco.

 

En un dels primers totals que la productora ha emès a manera d'exclusiva, perquè els espectadors prenguin nota de la magnitud del contingut que hi ha a les gravacions, Rocío Carrasco ha assegurat que malgrat tot ella es considera «bona mare».

 

Sembla que un jutge tampoc li ha tret la raó a la filla de Rocío Jurado. I és que el magistrat, després d'escoltar els testimonis de mare i filla, va entendre que l'animadversió de Rocío Flores contra la seva mare estava condicionada per una visió de part de tot l'entramat familiar que estava succeint.

 

Antonio David Flores podria haver condicionat la seva filla pel que fa a la relació d'aquesta amb la seva progenitora es refereix. La veritat és que el final del matrimoni entre l'exguàrdia civil i la presentadora va ser un autèntic calvari que continua fins als nostres dies.

 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

 

Acusacions no provades

Abans que arribés el fatídic dia de la nectarina en què asseguren que Rocío Flores va agredir la seva mare, el mateix dia en què la relació maternofilial va arribar a la seva fi, ja s'havia apel·lat davant el tribunal que la neta de la cantant es mudés per complet a casa de l'exguàrdia civil.

 

Segons ha avançat 'Vanitatis' en una exclusiva, Antonio David Flores es va presentar al Jutjat de Primera Instància número 5 d'Alcobendas per sol·licitar un procés de modificació de mesures tutelars en relació amb la primogènita de l'exmatrimoni un mes abans del fatídic dia.

 

Antonio David Flores amb gorra davant d'un micròfon de la premsa
Antonio David Flores va sol·licitar la custòdia total de la seva primogènita, però un jutge l'hi va denegar | GTRES


El col·laborador va declarar que la seva mateixa filla era qui no desitjava romandre a la llar de Rocío Carrasco i Fidel Albiac. És més, va manifestar que la menor se sentia maltractada i que al març de l'enguany, 2012, Rocío filla s'havia fugat per voluntat pròpia a casa d'una amiga.

 

I, per demostrar la veracitat del seu testimoni i exigir la custòdia completa de la primogènita, l'excunyat de Gloria Camila va lliurar al jutjat un informe psicològic elaborat per una doctora a qui ell mateix va requerir. En el document es va plasmar que Rocío Flores assegurava que «la seva mare no l'estima», «no té confiança en ella», «que l'obliga a estudiar amb la porta oberta», o que «la colpeja agafant-la de vegades pel coll».

 

No obstant això, aquest informe va quedar als llimbs perquè no va poder ser ratificat posteriorment en el procés judicial que va condemnar a la menor per maltractaments, perquè la psiquiatra (les inicials O.T.L) que va signar el susdit, no es va presentar al procés judicial. Tot i que l'informe a mires de la llei no va tenir valor, sí que va ser el precursor de molts fets que van succeir en el clan Jurat els dies vinents.

 

Rocío Carrasco porta la seva filla a declarar contra ella

El jutge que va estudiar aquell cas, incrèdul davant les paraules de la menor, va denegar que Antonio David Flores s'apoderés de la custòdia. Així doncs, Rocío Flores haver de tornar a casa amb la seva mare i el seu germà David. Però, el 05 de juliol de 2012, la fillastra de José Ortega Cano rep a casa seva un requeriment del jutjat de Rocío Flores per a la vista que se celebraria a la setmana següent contra ella mateixa, Rocío Carrasco.

 

Sis dies més tard, l'exdona del guàrdia civil porta la seva filla als Jutjats d'Alcobendas perquè expliqui com la menor se sentia violentada per la seva mare i que, per extensió, volia cessar la convivència amb la seva progenitora i anar-se'n amb el seu pare, Antonio David. Els nervis per aquella situació tan sorprenent i tempestuosa estaven a flor de pell entre mare i filla.

 

Rocío Carrasco i la germana de David Flores es trobaven a la cuina del domicili familiar quan es van embrancar en una disputa. L'adolescent gesticulava amb un ganivet que sostenia a la mà, perquè estava tallant una peça de fruita, i a la seva mare va intentar treure-se'l, però la menor es va oposar i va tallar a la seva mare en un dit de la mà.

 

Aquell incident no va portar conseqüències judicials per la neboda de Gloria Camila, però el succés sí que va ser objecte d'estudi per la Fiscalia de Menors com un possible delicte de maltractaments de Flores cap a Carrasco, qui va sol·licitar que aquest fet fos punible per la jove.

 

La dona de Fidel Albiac «va corroborar l'exposat per Rocío Flores, amb vista a què la seva filla en cap moment la va amenaçar, tallant-hi en un dit de manera fortuïta quan intentava que la menor no patís cap dany, en gesticular alhora que intentava tallar una poma», va testificar.

 

Les paraules de la progenitora van ser enteses per la jutgessa instructora del cas com una protecció maternal que no busca fer-li mal a la seva filla: «la mare no arremet de manera indiscriminada contra la menor, ja que posa de manifest tant allò que pot perjudicar Rocío Flores com el que el beneficia».

 

Captura de tràiler de Telecinco sobre el documental de Rocío Carrasco
Rocío Carrasco li treu ferro a l'episodi del ganivet davant un jutge | Telecinco


No obstant això, pel que fa a Rocío filla es refereix, la jutgessa va assegurar que el testimoni de l'adolescent queia en «franques contradiccions» amb l'objectiu posat en perjudicar la seva mare.

 

El Tribunal Superior va iniciar una investigació per conèixer l'entorn familiar dels menors

L'endemà de l'episodi amb el ganivet, Rocío Carrasco va portar a la seva filla als jutjats per a la vista, com se li va indicar a la carta. El magistrat encarregat del cas no va donar credibilitat al relat de Rocío Flores i la va enviar de tornada amb la seva mare i, a més, va sol·licitar un informe a l'equip tècnic psicosocial adscrit al Tribunal Superior de Justícia de Madrid per descobrir en quin ambient familiar creixien els menors.

 

La conclusió a la qual va arribar després de rebre la seva petició, va ser que els dos fills del matrimoni patien els danys col·laterals d'un divorci turbulent. A majors, els informes recollien que Antonio David Flores podria estar condicionant la seva filla pel que fa a la relació d'aquesta amb la seva mare.

 

Al novembre d'aquest any, l'Agència de la Comunitat de Madrid per a la Reeducació i Reinserció del Menor Infractor va redactar un dossier on s'adjuntaven entrevistes als menors i al seu entorn familiar. En ells, es va detallar que Rocío Flores era capaç de mentir a favor del seu pare encara que això impliqués fer mal a la seva mare.

 

En definitiva, segons acrediten els informes avalats per la justícia en aquell any, Antonio David Flores podria haver modificat la visió de la seva filla feia Rocío Carrasco motivat pels rets entre l'exparella.