Polèmica en directe a TV3: Pilar Rahola insulta García Albiol

També hi ha hagut crítiques a TV3 per titulars partidistes en contra del seu nomenament com a batlle

Pilar Rahola a TV3
Pilar Rahola insulta García Albiol en directe i provoca polèmica a les xarxes | Arxiu / TV3

Després de gairebé 2 mesos amb la política paralitzada pel coronavirus, com a mínim en àmbit territorial i municipal, l'elecció de Xavier Garcia Albiol com a 'nou' alcalde de Badalona ha remogut tota la polseguera i ja ha deixat les primeres polèmiques. 

Cal recordar que l'exalcalde de Badalona, Àlex Pastor, va ser detingut durant el confinament per conduir sota els efectes de l'alcohol mentre se saltava la quarantena. Això va provocar que el consistori necessités un nou alcalde, però els pactes d'esquerra que van aconseguir superar la victòria del PP a les eleccions municipals del 2019 no s'han pogut repetir aquest 2020, i García Albiol va tornar a aconseguir l'alcaldia de la quarta ciutat catalana pel que fa a població. 

L'elecció ha provocat reaccions de tota mena i diverses crisis entre els partits, amb ERC, PSC, JxCat i la CUP al ben mig de l'enrenou. TV3 és un dels mitjans que més ressò s'ha fet de la situació, però ara també és qui està rebent més crítiques per la seva cobertura de la notícia.

Pilar Rahola insulta Albiol

La periodista Pilar Rahola va estar comentant les imatges de l'acte de la presa de posició com a nou batlle de Badalona de García Albiol, unes imatges on l'alcalde besa la vara de batlle davant les càmeres, un fet que va fer reaccionar Rahola dient-li: «bavós». 

Tot i que el seu comentari venia per no complir les mesures de seguretat i d'higiene que s'han de seguir, el que hauria d'impedir Albiol tocar amb la boca objectes que han estat en mans d'altres persones, les seves formes no van agradar a part dels espectadors, que creuen que va traspassar la línia faltant al respecte un alcalde escollit democràticament a les urnes. 

Cal recordar que Albiol ja ha superat la malaltia, i segons els experts hauria d'estar immunitzat, però això no significa que no pugui estendre la malaltia si el virus arriba a les seves mans o a la seva saliva, i això és precisament el que recriminava Rahola: «Aquest petonet que està fent ara mateix, babós, que no toca, mascareta, mascareta, per favor! Ara qui tocarà aquesta vara? Com se li acut? A més qui l'haurà tocada? Ara hi torna! Mare de Déu».

Un titular de 'Tot es mou', nova polèmica

Però el moment de Rahola no va ser l'únic contra Albiol que es va poder veure a TV3. Al 'Tot es mou', presentat per Helena Garcia Melero, no van dubtar a titular la notícia del seu nomenament com «Albiol, a pesar de tot», un titular que ha despertat crítiques fins i tot dins la mateixa cadena. 

El periodista esportiu Joan Ramon Vallbé, va carregar contra la cadena a les seves xarxes: «Desafortunat, judici de valor, innecessari». Una cadena pública i suposadament neutral com TV3 no hauria de caure en aquests judicis, un fet que provoca crítiques de tot arreu, ara també des de casa.


Comentaris

envia el comentari