Un famós català d''OT', obligat a disculpar-se per una polèmica broma

El professor de l'acadèmia va ser titllat de trànsfob pel contingut d'una de les seves lliçons d'improvisació

Iván Labanda, el professor de l'acadèmia d'OT
Iván Labanda ha hagut de demanar perdó pel contingut d'una de les seves classes d'improvisació | TVE

El professor d'Interpretació d'Operación Triunfo Iván Labanda ha hagut de demanar perdó per ofendre, sense cap intenció, al col·lectiu LGBTI. En una de les classes d'improvisació que va impartir als concursants, Labanda li va demanar a Bruno que actués com si —hipotèticament— s'acabés d'assabentar que la noia amb qui havia estat quedant tingués genitals masculins. El comentari, que va suscitar immediatament el riure d'alguns companys de l'acadèmia, va ser titllat de trànsfob en les xarxes poc després.

El professor admet la pífia

Labanda ha reconegut el seu error: «M'he de disculpar per una cosa que va succeir el dissabte. Ni preparant la classe vaig ser conscient del significat que podia tenir. Vaig veure el vídeo i el que he vist no m'agrada gens, començant per mi», ha dit el professor als seus alumnes. «Un dels casos tenia una premissa totalment fora de lloc i totalment errònia per part meva. No vaig estar gens encertat. Havent vist el vídeo, em sap molt greu haver-te donat aquesta premissa. Molt malament per part meva proposar això. Vaig estar molt equivocat i us demano disculpes», ha insistit Labanda.

L'actor, a més, reconeix que el concerneix: «I més a mi per gent que tinc a prop, gent del meu entorn i a mi mateix perquè pertanyo a un col·lectiu. Vaig estar molt poc encertat. Em sap molt greu per mi per no adonar-me'n a temps del significat. Només veia la part pràctica sense pensar en la perspectiva», ha explicat.

Noemí Galera, la professora i directora de l'acadèmia, ha volgut trencar una llança a favor seu: «A vegades tenim conductes i actituds tan dins de nosaltres que no ens adonem que pot ofendre a algú que ens estigui veient. Des del programa, sempre hem defensat els drets del col·lectiu, som els primers. El que traiem de positiu és que continuem aprenent i també dels errors».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari