Jair Domínguez insulta a Cayetana Álvarez de Toledo i provoca un canvi en les normes de TV3

Sanchis ho ha assegurat en la sessió de control a la cadena, on s'ha defensat de tots els retrets

Jair Domínguez
Jair Domínguez, co-presentador de l''Està Passant', va compartir la piulada des del seu perfil personal de Twitter | Twitter (@estapassanttv3)

El passat divendres es va celebrar la sessió de control rutinària que els partits membres del Parlament de Catalunya fan a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i, per tant, Vicent Sanchis va haver de donar la cara com a director de TV3. Durant la sessió, com és de costum, va rebre diversos atacs per part d'alguns partits, i un dels temes que es van tractar afectava directament al col·laborador de la cadena, Jair Domínguez.

Insults cap a Cayetana Álvarez de Toledo

El col·laborador del polèmic programa 'Està Passant' va ser criticat per partits com C's i el PP: Daniel Serrano, diputat al Parlament pel Partit Popular, va retreure a Sanchis que «el gag de putos gossos als Mossos no és humor. I un co-presentador de TV3, Jair Domínguez, es va dirigir a una diputada del PP — Cayetana Álvarez de Toledo — insultant-la. Ho veu normal? Rescindeixi els contractes amb aquestes productores perquè ens insulten».

El polític popular feia referència a una piulada que Domínguez havia compartit a través del seu compte personal de Twitter: «S'escriu Girona, retrasada», contestava a Álvarez de Toledo quan ella mateixa havia escrit «Gerona española» en una altra piulada seva. 

Sanchis surt a la defensa: «No va passar dins de TV3»

Sanchis, per tal de defensar al co-presentador d''Està Passant', va exposar les mesures que havien pres des de la cadena: «El programa va rebre un apercebiment i el director va demanar excuses sobre el gag dels Mossos. I això del tuit no va passar dins de TV3. El que passa fora? Estic d'acord amb vostè. El Llibre d'Estil de TV3 no permet aquestes expressions dels treballadors de TV3, però no es refereix als col·laboradors, que són milers, i ho estem revisant. Estic perquè la gent es respecti». 

Sanchis, Gordillo i Llorach a la sessió de control
Sanchis, com a director de TV3, va contestar a totes les preguntes que se li van fer en referència a la televisió catalana | CatalunyaDiari

Arran «terrorista» i el '30 minuts' un «publireportatge»

Altres dels retrets que el diputat de Ciutadans, Ignacio Martín Blanco, va emetre cap al director de TV3, per exemple, és sobre que el programa FAQS convidés el líder de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi, així com a un representant de l'organització juvenil de la CUP, Arran, a la qual ha qualificat de «terrorista». El qualificatiu ha encès els ànims a la comissió, i representants d'ERC han demanat al diputat que retirés aquesta expressió, però Blanco ha insistit i només ha matisat amb «terrorisme de baixa intensitat, si ho volen».

A més, Martín Blanco també va voler desacreditar el reportatge del '30 minuts' dedicat a analitzar Tsunami Democràtic ('Dies de Tsunami'), en considerar-lo un «publireportatge dedicat a una organització que ha rebut el suport del senyor Torra, Puigdemont i Junqueras i que ha provocat el caos a Catalunya, sembrant el terror i la por entre els ciutadans». «Fet el publireportatge, tenen pensat fer algun dia un reportatge veraçsobre la violència extrema que s'ha viscut a Barcelona durant les algarades del tsunami? Tenen previst rescabalar algun dia les seves víctimes?», ha demanat el diputat.

La presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, ha respost que '30 minuts' «va intentar posar llum sobre una organització opaca i la seva capacitat de mobilització», i ha considerat que ho va fer donant «una resposta completament encertada», i també, amb la tercera millor audiència dels darrers dos anys, amb 664.000 espectadors i un 23,7% de quota de pantalla.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari