Jesús Mariñas en un plató de televisió

Jesús Mariñas anuncia que té càncer

El periodista del cor, que porta temps allunyat dels focus, va rebre el diagnòstic fa dos mesos

Fa temps que es va allunyar dels focus i ara sabem per què. El periodista Jesús Mariñas té càncer. Així ho ha anunciat en la seva entrevista més personal, on també ha dit que confia a recuperar-se aviat.

«Tinc càncer de bufeta i ho superaré», ha expressat Mariñas a la revista 'Diez Minutos'. En una exclusiva, ha explicat que fa dos mesos li van diagnosticar càncer de bufeta. Segons ha dit, quan ho va saber, va arronsar les espatlles, perquè «cal admetre-ho, lluitar i superar-ho».

El periodista està tranquil i confia que es recuperarà aviat. Tot i així, no amaga que té certa por: «Jo soc d'una altra època i d'una altra mentalitat. M'espanta la paraula càncer. Per a mi, dir que tinc càncer és com dir que demà em moriré; forma part de la meva generació».

Després es mostra més optimista i llança un pronòstic favorable: «Estic segur que me'n sortiré". Per això assegura que no té por del que vindrà, i reflexiona sobre la mort: «Penso molt en la mort, però no li tinc por perquè mai l'he passat. Quan em toqui, ja t'ho podré dir».

Jesús Mariñas té 79 anys, i el seu marit, Elio, és el seu gran suport en aquests moments tan difícils: «És la persona fonamental de la meva vida». Diu que amb ell ha après a ser més comprensiu i a enfadar-se menys. Ara tots dos tenen davant el gran repte de les seves vides.

Una àmplia trajectòria a l'esquena

Jesús té al darrere una dilatada carrera com a periodista, i durant molts anys ha estat una de les cares televisives més conegudes. Es va donar a conèixer als setanta gràcies a les aparicions radiofòniques que feia amb Luis de Olmo. I als anys noranta va fer el salt a la televisió.

Es va fer molt famós al programa de María Teresa Campos 'Pasa la vida', a TVE. Amb Maika Vergara, Rosa Villacastín i Carmen Rigalt es va convertir en un dels periodistes del cor més populars. Anys després va passar a Telecinco, on encara es va fer més popular.

Sens dubte, la seva carrera ha estat marcada pel programa 'Tómbola' de Canal Nou, on va coincidir amb la també periodista del cor Karmele Marchante. Allà va pronunciar la frase que ha quedat associada per sempre a la seva figura: «Que callis, Karmele».

'¿Dónde estás, corazón?', 'Sálvame', 'Espejo Público' i 'La Mañana de la 1' són alguns dels programes d'èxit on ha col·laborat. També ha sigut columnista de 'La Razón'. El 18 de juliol de 2016 es va casar amb Elio Esteve Valderrama, que avui continua sent el seu marit.

Un càncer amb pronòstic favorable

El càncer de bufeta és la vuitena causa de mort més freqüent entre els homes. Les taxes de supervivència varien en funció de molts factors, però sobretot de l'estadi en què es diagnostica. Un 96% dels pacients a qui se'ls detecta a temps es curen. El percentatge es redueix al 70% quan el tumor és invasiu, cosa que ocorre en un 33% dels pacients.