Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Dimecres amb sol radiant, temperatures a ratlla i menys vent

Jimmy Jump irromp al directe d''El Programa d'Ana Rosa' davant la presó de Neumünster per donar suport a Carles Puigdemont

Des que Puigdemont va ser empresonat acudeix cada dia a les portes de la presó de Neumünster
Jimmy Jump va sabotejar l'actuació d'Espanya a Eurovisió l'any 2010 | El Mundo

 

Jimmy Jump és un conegut personatge català conegut per sabotejar diferents actes a nivel nacional i internacional. Un dels més sonats va ser el seu salt a l'escenari del festival d'Eurovisió l'any 2010, mentre el representant d'Espanya, Daniel Diges, feia la seva actuació. Es conegut també per ser un espontani en diferents esdeveniments esportius importants.

 

El seu nom real es Jaume Marquet i Clot i des de fa cinc anys viu a Alemanya. Des que l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, va ser empresonat, Jimmy Jump va cada dia a les portes de la presó. Ho fa per protestar contra la «injusta situació» de l'expresident, és el que li ha assegurat a un periodista d'Ana Rosa que es troba a la zona.

Jimmy Jump contra l'empresonament de Puigdemont

'El Programa de Ana Rosa' té un equip a les portes de la presó de Neumünster, on es troba Carles Puigdemont des de la setmana passada, després de ser detingut a una benzinera alemanya. Davant d'aquesta presó han coincidit diferents dies amb Jaume Marquet, més conegut com a Jimmy Jump.

 

Ell mateix ha sigut qui, aquest matí, s'ha apropat al periodista de Ana Rosa que es trobava fent una connexió en directe amb el programa. El català ha entrat en directe i Ana Rosa ha decidit finalment fer-li una entrevista.

 

El reporter li ha preguntat pel motiu que el portava allà cada dia, al que ell ha contestat: «Jo visc a Alemanya des de fa cinc anys i que estigui aquí el meu expresident, Carles Puigdemont, m'ha tornat a crear l'adrenalina dels salts».

 

Jimmy Jump es cola en directe a 'El Programa de Ana Rosa' | Telecinco

 

Deixa clar doncs, que per ell l'empresonament de Puigdemont és una motivació al seu esperit de protesta. «He volgut venir aquí a defensar aquesta causa que crec que és injusta, i d'alguna manera a donar suport perquè ell surti d'aquí i no sigui expatriat a Espanya», ha afirmat.

 

A més de donar la seva opinió sobre Carles Puigdemont, Jimmy Jump ha volgut també deixar un missatge a tota la població: «Endavant 'los espanyols' i visca els catalans, que d'alguna manera aquests polítics ens han ficat en aquest embolic i ara es renten les mans. Que això no ens afecti a la gent de bé, a la gent del poble, que som tant els catalans com els espanyols».

La Fiscalia alemanya demana l'extradició de Carles Puigdemont

El mateix Jimmy Jump esperava conèixer la decisió de la fiscalia alemanya en relació a la situació de Carles Puigdemont. Havia de pronunciar-se sobre si demanava o no l'extradició de l'expresident de la Generalitat.

 

Jimmy Jump explicava a l'entrevista que ell esperava que Puigdemont no fos expatriat, és a dir, que la Fiscalia es mostrés en contra d'això. No obstant això, no ha estat així. Poc després de fer l'entrevista la Fiscalia ha comunicat que demana l'extradició de Puigdemont.

 

La Fiscalia ha demanat l'extradició de Puigdemont   | Cedida

 

Ara ha de ser el tribunal de Scheswig qui prengui la decisió final, en un període màxim de dos mesos. «Ara comença el procés d'extradició i és el que esperàvem», ha dit l'advocat de Carles Puigdemont.