Joaquín Prat durant un acte d''El Programa de Ana Rosa' el 27 de juny de 2019

Joaquín Prat no pot més amb les seves companyes en directe: «Fins els nassos»

En l'últim programa de 'Cuatro al día' s'ha abordat la pujada d'impostos que el govern de Pedro Sánchez té prevista posar en marxa per a l'any que ve

Des que es va posar al capdavant del programa 'Cuatro al día', si hi ha alguna cosa que identifiqui a Joaquín Prat és que no sol callar res. És més, fins i tot ha arribat a frenar en sec les actituds i opinions dels col·laboradors, com ha fet amb Israel García-Juez.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

I precisament una cosa similar és el que ha dut a terme ara. En concret, s'ha mostrat molt enèrgic i enfadat amb dues de les seves companyes. Tant és així que contestat de manera realment ordinària. Per descomptat si pretenia retreure'ls la seva actitud, la seva manera de fer-ho ha estat pitjor.

L'origen de la tensió en plató

En l'últim programa de 'Cuatro al día' s'ha abordat la pujada d'impostos que el govern de Pedro Sánchez té prevista posar en marxa per a l'any que ve. Pujada que portarà modificacions en Successions, Patrimoni i Societats. El tema resulta especialment interessant i això ha portat al fet que es tracti el mateix amb gran passió per part dels col·laboradors. En concret, han estat Cristina Fallarás i Esther Palomera les que més s'han implicat en el debat. Tant és així que aquesta última ha manifestat que era un pas important «pujar els impostos als qui més tenen per a contribuir a la sortida de la crisi».

En aquest punt, Joaquín Prat va dir que no es tractava d'això. Tanmateix, les tertulianes van continuar amb la seva postura i va ser Palomera la que va exposar: «La comunitat internacional, en general, diu que s'apliqui un impost de solidaritat que es digui taxa Covid temporal per a sortir de la crisi. Això no és un disbarat».

No obstant això, el presentador va tornar a intervenir i el va fer per a dir: «Aquesta taxa Covid és per a multinacionals i multimilionaris».

La sortida de to de Joaquín Prat

El tema dels impostos va suscitar molt de rebombori i controvèrsia en el plató. I en aquest moment es va voler parlar sobre aquest tema amb un empresari. Es va tractar de Jesús d'Haro, amo d'una agència de viatges. Joaquín Prat va voler donar-li entrada el mateix de manera irònica i en to d'humor dient: «Tu, òbviament, tens un patrimoni enorme i no t'afectarà la pujada d'aquests impostos. Veritat?».

I en aquest mateix to, l'emprenedor va dir sobre els impostos: «Estic molt content amb la notícia tan bona que heu donat. La veritat és que estic content que a partir de l'any que ve haurem de pagar més impostos, jo en el meu cas som una societat. I amb la situació tan bona que tenim em sembla genial que haurem de pagar més impostos».

En aquest punt, Palomera va matisar: «A vostè no és que li apugin l'impost de societats. S'establirà un mínim de l'impost de societats perquè, com vostè sap, les multinacionals i grans empreses paguen un tipus molt reduït en aquest impost mentre que vostè, que és una petita empresa, paga més del 20%. El que es tracta és que els qui més facturen paguin un mínim del 15%. I és que hi ha algunes que no paguen ni el 2%».

No obstant això, el convidat no es creia el que se li estava dient i va exposar: «No m'ho crec. També deien fa un any, quan va començar tot això, que ningú es quedaria enrere. Avui dia, nosaltres hem rebut cap ajuda. Realment voleu que em cregui que l'any que ve no m'apujaran aquests impostos?».

Davant aquestes paraules, Esther Palomera i Cristina Fallarás han volgut intervenir per a incidir en què el convidat estava equivocat, i s'ha generat un renou que ha portat al presentador a prendre la paraula. Però el que ha fet directament és tenir una sortida de to impròpia d'algú que està al capdavant d'un mitjà de comunicació.

En concret, va dir visiblement enfadat: «Siguem respectuosos amb el testimoni de Jesús i intentem empatitzar, vingui a parlar d'impostos o vingui a parlar del que li surti dels mateixos ous. Home, ja! És molt bonic polemitzar, però tinguem una mica de respecte al testimoniatge de Jesús». D'aquesta manera tan ordinària va ser com va resoldre la vehemència de les seves companyes.