Fotomuntatge de Johnny Depp i Amber Heard.

Johnny Depp guanya el judici contra Amber Heard i ella li haurà de pagar 15 milions

L'actriu haurà d'indemnitzar el seu exmarit amb 15 milions de dòlars

Fa gairebé dos mesos, concretament l'11 d'abril, que va començar el judici per difamació entre Johnny Depp i Amber Heard. L'actor acusava la seva exdona d'escriure un article per a The Washington Post,  el 2018, en què relatava que havia patit violència i abús domèstic.

Tot i que mai no va esmentar el nom de l'actor en aquest mitjà, molta gent va atribuir Johnny Depp com el protagonista d'aquesta sèrie d'abusos que va explicar l'actriu. Ella, a la demanda del seu divorci, va al·legar que va patir maltractament per part d'aquest, tot i que posteriorment va retirar l'acusació.

La batalla legal entre tots dos famosos no únicament va ser un escàndol per a Hollywood. El conflicte va traspassar a les xarxes socials, on els fans de tots dos també han lliurat el seu propi judici. Durant aquestes 7 setmanes de judici, s'han pogut llegir opinions a favor de l'actor o, tot el contrari, donant suport a l'actriu.

Imatge de l'actor Johnny Depp saludant.
El jurat s'ha pronunciat a favor de Johnny Depp. | Europa Press
 

Després d'aquest període intens de judici, aquest dimecres el jurat popular del Tribunal de Circuit del Comtat de Fairfax de Virgínia ha deliberat a favor de Johnny Depp. Per això, l'actriu ha estat declarada «responsable» de difamar l'actor.

Amber Heard haurà d'indemnitzar amb 15 milions de dòlars l'actor

El jurat, compost per cinc homes i dues dones, ha sentenciat que l'actriu haurà de pagar al seu exmarit la quantitat d'un total de 15 milions de dòlars. D'aquests, 10 milions són per danys compensatoris i 5 milions per danys punitius.

Això, malgrat que l'actor al principi reclamava 50 milions de dòlars a la seva exdona per les acusacions, catalogant-les, així com «demostrablement falses».

Tot i això, segons dicta la legislació de l'Estat de Virgínia, on ha tingut lloc la batalla legal, es limita la indemnització per danys punitius a 350.000 dòlars. D'aquesta manera, la quantitat que haurà de pagar Heard serà d'un total de 10,35 milions de dòlars.

Tot i això, Depp haurà d'indemnitzar Heard amb 2 milions de dòlars perquè el jurat ha assenyalat que ell també la va difamar a ella a través del seu advocat Adam Waldman.

Aquest agent va assegurar al mitjà Daily Mail que les acusacions de Heard eren un «muntatge», declaracions que han provocat que el tribunal hagi dictaminat aquesta sentència.

Fotomuntatge de l'actor Johnny Depp i la seva exdona Amber Heard.
L'actriu haurà de compensar l'actor amb un total de 15 milions de dòlars. | Europa Press
 

Les declaracions dels actors després del veredicte final

Segons han comunicat els representants legals de Johnny Depp, l'actor no ha pogut acudir a la lectura de la sentència per «un compromís de treball prèviament programat». Per contra, la seva exdona ha estat present en el moment en què el tribunal la declarava «responsable de difamació».

Després d'aquest veredicte, tots dos actors han decidit llançar, respectivament, dos comunicats. «Fa sis anys, la meva vida, la vida dels meus fills, la vida dels meus éssers més propers i també la vida de les persones que durant molts anys m'han donat suport i cregut en mi, va canviar per sempre», començava relatant Johnny Depp.

«Se'm van imputar denúncies falses, gravíssimes i criminals a través dels mitjans de comunicació, cosa que va desencadenar una allau interminable de continguts d'odi», prosseguia.

«I sis anys després, el jurat em va tornar la vida. Estic veritablement honrat», ha dit l'actor, mostrant-se agraït per tot el suport rebut.

En canvi, Amber Heard ha assenyalat que està desconsolada «perquè la muntanya de proves no va ser suficient per fer front al poder i la influència del meu exmarit». «Estic encara més decebuda pel que significa aquest veredicte per a altres dones [...], la violència contra les dones s'ha de prendre seriosament», ha conclòs l'actriu.