MINUT A MINUT

🔴 Totes les reaccions i mobilitzacions per la sentència del procés

Jordi Évole sobre la marxa de Gabriel a Suïssa: «Jo hauria fet el mateix»

Ho ha dit durant l'últim programa de Pablo Motos, 'El Hormiguero'
Pablo Motos i Jordi Évole durant l'entrevista a 'El Hormiguero' | El Hormiguero

 

El presentador de 'Salvados', Jordi Évole, ha sigut l'últim convidat de la setmana del programa de Pablo Motos, 'El Hormiguero', on ha deixat més d'un titular. Évole, que és un dels personatges famosos que més ha visitat el programa d'Antena 3, va començar l'entrevista com només ell sap fer: denunciant fets i accions que la resta dels mortals tenen por a dir. 

 

Així doncs, Évole va entrar al plató amb dos dels quadres de l'obra 'Presos polítics' de Santiago Sierra, la qual va ser retirada aquest dimecres 21 de febrer de la fira d'art Arco. Una obra on l'autor recollia els rostres pixelats del vicepresident del Govern destituït Oriol Junqueras, l'expresident de l'ANC Jordi Sánchez i el president d'Òmnium Jordi Cuixart, per denunciar l'existència de «presos polítics» a l'Estat. 

Les denúncies del periodista

«La imatge de llibertat d'expressió a Espanya està per terra. Veiem un capítol de ‘Cuéntame’ i és més modern que l'Espanya actual del PP», denunciava el periodista. 

 

Jordi Évole venia preparat per repartir crítiques. I és que el presentador de 'Salvados' també va reflexionar sobre la nova lletra que la cantant Marta Sánchez ha escrit per a l'himne espanyol. Évole va denunciar que malgrat haver-hi temes molt més importants, alguns polítics com Rajoy i Rivera «van perdre el cul per publicar un tuit» sobre aquesta nova lletra de l'himne. 

 

En aquest context, Jordi Évole va dir: «Avui s'han manifestat milers de pensionistes demanant una pensió digna i no he vist cap missatge a les xarxes de Rajoy o Rivera». «Per a mi aquests són els patriotes i no Marta Sánchez fent la lletra d'un himne mentre tributa els seus diners fora d'Espanya», sentenciava el periodista. 

 

 

Hauria actuat igual que Gabriel

Com no podia ser d'una altra manera, Pablo Motos també va preguntar-li sobre el tema català. Concretament, sobre la marxa de l'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, a Suïssa per no declarar davant el Tribunal Suprem. 

 

Una acció sobre la qual Évole confessa que ell «hauria fet el mateix, tenint en compte com estan actuant amb el tema de les presons provisionals». I és que segons el presentador de 'Salvados' «hem convertit el procés en un ‘serial’, alguna cosa que els interessa —als polítics— perquè entreté i així no parem atenció als problemes reals». 

 

Finalment, Évole va dir que espera i desitja que puguin continuar fent el programa de 'Salvadors' sense por, ja que reconeix que hi ha preguntes i programes que, avui dia, no sap si podrien fer. 

 

Comentaris