Imatge de Jorge Fernández, presentador de La Ruleta de la Suerte a Antena 3

Jorge Fernández i 'La ruleta de la suerte' al punt de mira: «Ple de trampes»

El concurs de Jorge Fernández continua reunint cada dia un nombre important d'espectadors

Jorge Fernández ha convertit 'La ruleta de la suerte' en un dels concursos més longeus de la televisió. Cada migdia aconsegueix reunir davant la televisió centenars de milers d'espectadors disposats a resoldre els panells. El programa és l'opció preferida de molts, sobretot per la mecànica senzilla i unes proves assequibles a l'abast de tothom i per a persones de totes les edats. Ningú pot negar que té un públic consolidat i fidel.

Tot i això, l'espai que presenta Jorge Fernández sol veure's envoltat de vegades en alguna polèmica. Hi ha gent que té la sospita que la ruleta està alterada, perquè els concursants solen caure amb més facilitat en fallides que als grans premis. És per això que moltes vegades les xarxes socials esclaten i els acusen de tongo.

Tot i això, un seguidor ha intentat portar la contrària a tothom i ha mirat de demostrar aquesta possibilitat. Ha penjat un vídeo a TikTok on mostra que un dels participants aconsegueix el pot amb força fortuna. Per assolir aquest premi, el concursant ha de fer tres tirades. En la seva última oportunitat tot apuntava que el seu tiratge cauria a la casella de 'perd torn', però a última hora hi va haver un moviment estrany que el va acostar fins al pot.

Un concursant de 'La Ruleta de la Suerte' va deixar tothom bocabadat
'La Ruleta de la Suerte', acusada de falsejament del programa | Antena 3

Les teories circulen per les xarxes socials des de fa temps, i des de fa anys hi ha opinions divergents i crítiques pel que fa a la dinàmica del programa. N'hi ha que consideren que hi ha motors sota la ruleta per intentar aconseguir que els concursants no s'emportin sumes de diners massa elevades. També cal dir que una part del públic no aprecia cap engany per part de Jorge Fernández i la ruleta.

Així ho asseguren alguns espectadors a les xarxes socials. Segons un espectador, «aquest és l'únic programa en què no et timen», i «si hi hagués alguna cosa sospitosa ens n'hauríem adonat abans», assenyalava un altre a la mateixa línia. En qualsevol cas, el format continua triomfant a les sobretaules d'Antena 3. Cada dia congrega un bon grapat d'espectadors que intenten endevinar les frases que amaguen els panells.

L'audiència tampoc passa per alt un altre detall que es pot apreciar a 'La ruleta de la suerte'. Es tracta del llenguatge propi i bon ambient que hi ha entre Jorge Fernández, el cantant de la banda i l'hostessa. S'encarreguen de donar-li un toc diferent del format, aconseguint que sigui més dinàmic.

Jorge Fernández i Laura Moure, l'hostessa de 'La Ruleta de la Sort'
Jorge Fernández i Laura Moure, l'hostessa de 'La Ruleta de la Sort' | Atresmedia

Tot plegat, sense oblidar-nos dels grans protagonistes juntament amb els concursants, que és el públic. Es compten per desenes els que acudeixen al plató d'Atresmedia i s'encarreguen de posar ritme al programa. Durant la pandèmia, en no poder comptar amb gent a les grades, es va optar per suspendre els enregistraments. ja que s'entenia que no tenia sentit fer el programa sense els espectadors. Per això, es van emetre episodis repetits.

Jorge Fernández té competència

Jorge Fernández ha trobat un dur rival a 'Ya es mediodía', el magazín que presenta Sonsoles Ónega. És un format totalment diferent de 'La ruleta de la sort', que amb el pas dels mesos ha anat millorant els seus resultats. En alguna ocasió, fins i tot, ha registrat unes dades d'audiència millors que les d'Antena 3 al migdia. És possible que tinguin un perfil d'espectador diferent, però les xifres hi són.