Jorge Javier Vázquez durant una gala de 'Supervivientes' el 27 de febrer de 2020

Jorge Javier sembra el pànic: «Venen temps difícils»

El presentador ha sigut molt clar a 'El País' sobre la situació actual que viu Espanya

En les últimes setmanes, Jorge Javier Vázquez ha estat notícia per les seves declaracions sobre la sèrie documental protagonitzada per Rocío Carrasco, però també perquè no ha dubtat a manifestar-se políticament. Així, ha comunicat que en les eleccions de la Comunitat de Madrid del 4 de maig donarà suport al candidat del PSOE (Ángel Gabilondo).

És més, tan clar té al polític que votarà, que ha estat acompanyant a aquest en un acte que s'ha celebrat a Vallecas aquests passats dies. I, precisament per parlar de la situació política actual i de les seves idees, ha concedit unes paraules a 'El País'. Declaracions amb què deixa de manifest la importància d'anar a votar o el perill que plana sobre la societat. Concretament, es refereix al perill de l'avanç de la ultradreta.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El seu suport a Ángel Gabilondo

A molta gent va sorprendre que Vázquez acudís a un acte del PSOE a Vallecas, per això s'ha volgut saber per què ho va fer, i la seva resposta en aquest sentit ha estat molt clara: «Si no ho hagués fet, no m'ho perdonaria». És més, ha dit que la seva presència en aquest esdeveniment socialista va ser una decisió seva: «Conec una persona dins el PSOE i veient el caire que prenia tot això, el que va succeir en el debat de la SER, vaig pensar que no podem quedar-nos quiets davant el que està passant i em vaig oferir a ajudar si consideraven que podia fer-ho».

Ho va fer sense pensar en els atacs i crítiques que podia rebre per això: «Tinc 50 anys i arribats a aquest punt de la meva carrera i de la meva experiència vital no m'importa si em perjudica o no. No puc deixar de ser persona i ciutadà. La política ho és tot, és la vida. Si estàs viu no pots estar al marge d'ella». Així mateix, ha exposat que per la seva posició li beneficiaria molt més votar el PP per les seves polítiques econòmiques. No obstant això, tot i que li pot perjudicar en aquest sentit, no ho fa perquè «la bretxa s'està fent cada vegada més gran entre els privilegiats de sempre i la resta. Jo vull viure en un país pròsper per a tots».

Jorge Javier Vázquez alerta el perill que s'acosta

En aquesta entrevista telefònica que ha mantingut amb el citat mitjà, el presentador i productor ha incidit en el perill de l'avanç de la ultradreta i no només en aquest, sinó també en el fet que aquesta arribi a estar en el govern de la Comunitat de Madrid. Així, ha manifestat que «votar és més necessari que mai perquè els resultats poden ser nefastos per a una comunitat que sempre s'ha caracteritzat per haver estat oberta i ha acollit a tothom».

És més, ha afegit a 'El País' que «El que em preocupa és que si guanya la ultradreta, en quina societat viurem? (...) Sent una persona popular i gai em preocupen els seus arguments, els que fan que creixi l'odi a la diversitat i que aniran en contra de la nostra seguretat. Lluitaré perquè no succeeixi i animo a tots a què també ho facin». Tot seguit ha dit alt i clar que ara al país estem patint les conseqüències d'haver-li donat veu a l'esmentada dreta més extrema, ja que considera que han cobrat protagonisme a través d'aquesta tant la censura com la mentida.

De la mateixa manera, ha fet una advertència respecte al que podríem viure si aquella segueix generant odi, negant la violència de gènere o carregant contra la cultura, per exemple. En aquest sentit ha manifestat: «Aneu amb compte dones, artistes, col·lectiu LGTBI! Venen temps molt dolents per a nosaltres. VOX menysprea la cultura, considera que és el seu major enemic i que els artistes som uns subvencionats. Després, caldrà veure tot el que vingui després si arriba a governar VOX amb el PP, que a Madrid són gairebé el mateix». D'aquesta manera és com Jorge Javier Vázquez ha deixat palesa la seva postura política i també el perquè cal frenar la ultradreta. Creu que és el moment de fer-ho a favor del benestar de tots.