Imatge de Jorge Javier amb el rostre seriós durant un programa

El català Jorge Javier rep el revés que deixa Telecinco molt tocat

Jorge Javier Vázquez no s'esperava aquest revés tan demolidor

Jorge Javier Vázquez n'és conscient des de fa molts mesos que Telecinco passa per una crisi més profunda del que ell mateix s'imaginava. I és que les baixes audiències de la cadena de Fuencarral van començar l'estiu passat i, malgrat experimentar una lleugera millora, sembla que no n'hi ha prou per remuntar.

Antena 3 acaba maig com a líder i això cou molt al grup de comunicació liderat per Paolo Vasile. Quan falta una jornada per liquidar el mes, la cadena d'Atresmedia té una mitjana d'un 13,5% davant el 14% que va anotar el maig del 2021.

Jorge Javier Vázquez assisteix a la realitat més dura

La cadena esmentada perd fins a mig punt, però s'alça amb un lideratge no vist fins ara. La cadena d'Atresmedia venç també al prime time (14,1%) i lidera la franja més notable per desè mes consecutiu. Tot això davant del pitjor prime time de Telecinco al maig de tota la seva història (11,9%).

Jorge Javier Vázquez a 'Sálvame Naranja'
Jorge Javier Vázquez ha rebut un cop molt dur | Telecinco

Val a dir que Antena 3 porta sense guanyar el maig des de fa 28 anys. Des del 1994, quan la cadena va triomfar per sobre de la resta després de marcar un espectacular 27,8%, no ho havia liderat.

Precisament, un mes abans, la cadena de Sant Sebastián de los Reyes va vèncer la inexpugnable aleshores TVE. Aquest va ser el primer triomf d'una cadena privada sobre TVE des que existien aquests canals, sorgits cap al 1990.

El triomf d'Antena 3 és històric, així com la derrota de Telecinco al mes de maig. La cadena de Fuencarral no havia tingut mai una mitjana tan reduïda com aquesta des dels inicis. Només el maig de 1990, el primer any d'emissions, la cadena va collir un pobre 7,1%.

Jorge Javier Vázquez crema la seva gran carta sense l'èxit esperat

La veritat és que Mediaset tenia totes les seves il·lusions posades a 'Supervivientes 2022'. Pensava que el seu reality per excel·lència li donaria els resultats que necessitava, però res més lluny de la realitat. El format de Bulldog TV sí que està liderant les gales dels dimarts, dijous i diumenges, però això ja no és suficient.

Jorge Javier Vázquez al plató de 'Supervivientes'
Jorge Javier Vázquez a 'Supervivientes'   | Telecinco

Està recollint unes dades que disten molt del que van aconseguir en edicions anteriors. Alhora, poc ajuda l'escàs contingut que sorgeix a Hondures. Això fa que programes com 'Sálvame' o 'El programa de Ana Rosa' no destaquin per sobre dels d'Antena 3.

Amb les dades damunt la taula, el programa de Jorge Javier Vázquez fa una mitjana d'un 19,7% (2.060.000); el d'Ion Aramendi, un 17,3% (1.718.000); i el de Carlos Sobera, un 15,5% (1.730.000).

▶️ Máxima preocupación por Tania de Supervivientes tras su ingreso en el hospital

Antena 3 s'alçarà amb el lideratge del mes de maig

Uns pobres resultats per treure a la superfície la graella i, especialment, per trobar explicació als moviments que ha executat la cadena de Fuencarral aquest any. Ens referim a les modificaciones a 'Supervivientes' respecte a les nominacions, la salvació i l'expulsió de cada setmana.

Moment de l'entrevista de Jesulín de Ubrique amb Pablo Motos a El Hormiguero
Pablo Motos entrevistant a Jesulín a 'El Hormiguero' | Atresmedia

L'últim any que va perdre Telecinco el mes de maig data del 2011 (14,3% davant d'un 14,9% de La 1). Des de fa 11 anys, la cadena no havia tornat a perdre cap altre mes de maig en part gràcies a tot el que suposava el gran èxit de 'Supervivientes'. Val a dir que va ser precisament el 2011 quan Jorge Javier Vázquez es va posar per primer cop al comandament d'aquest format.

Amb tot, Antena 3 s'aixecarà aquest dimecres amb el lideratge mensual del maig. Sumarà fins a set victòries consecutives, si bé ja ha vençut nou dels darrers deu mesos. El que queda clar és que Telecinco es veurà obligada a fer nous canvis al juny per modificar aquesta alarmant situació que no aconsegueix revertir.