Primer pla de José Luis Gil.

El rumor que José Luis Gil no s'atreveix a desmentir: és cert

José Luis Gil aclareix tots els dubtes sobre una llegenda urbana relacionada amb aquesta mítica sèrie de televisió

José Luis Gil està passant per un dels moments més delicats de la seva vida. El mític actor ha hagut de deixar de banda tots els seus compromisos laborals després de patir un complicat problema de salut.

El passat mes de novembre de 2021, va patir un ictus isquèmic agut hemisfèric esquerre, més conegut com a infart cerebral. Des d'aleshores, els metges encarregats del seu cas li van recomanar una vida més tranquil·la.

Avui dia, José Luis Gil només té l'única intenció de recuperar-se tan aviat com sigui possible, però això no ha estat sempre així.

José Luis Gil posant seriosament
José Luis Gil és un dels actors més estimats d'Espanya. | Europa Press 

Gil, a 64 anys, és un dels actors més estimats i reconeguts del nostre país. Gràcies a la seva llarga trajectòria sobre les taules, ha esdevingut un dels professionals més respectats de la seva professió.

Però si hi ha un personatge que el va catapultar fins al cim, aquest va ser Juan Cuesta. Des del 2003 fins al 2006, José Luis Gil va tenir el privilegi d'encarnar el president de la comunitat de veïns més famosa de la televisió espanyola.

Tot i estar anys fora d'Antena 3, 'Aquí no hay quien viva' continua sent una de les sèries més vistes del nostre país. El seu èxit va ser tan gran que, 16 anys després, segueix posicionada com una de les ficcions preferides pels espanyols.

Com tota bona sèrie, 'Aquí no hay quien viva' ha amagat durant tots aquests anys un secret que ara ha estat revelat pel mateix José Luis Gil.

José Luis Gil confirma la llegenda urbana

José Luis Gil ha confessat un dels secrets més ben guardats de la sèrie 'Aquí no hay quien viva'. Han hagut de passar més de 15 anys per confirmar aquesta llegenda urbana de què s'ha parlat tant durant tot aquest temps.

Cap dels actors, ni tan sols l'equip de direcció, s'esperava el gran èxit que tindria la sèrie entre l'audiència del nostre país. Això és una cosa que va canviar una mica els plans d'enregistrament.

Al principi van elaborar un calendari amb tots els enregistraments que s'anaven a dur a terme. Després de veure la bona resposta que estava tenint la ficció, van haver de canviar els seus plans.

Imatge de 'Aquí no hay quien viva'
José Luis Gil i la resta d'actors es van haver de posar les piles. | Atresmedia 

Molts dels companys de José Luis Gil han parlat, més d'una vegada, sobre el frenètic ritme amb què es gravava cadascun dels episodis. Els actors passaven de la tranquil·litat al caos d'un dia per l'altre.

Aquesta va ser l'acceptació dels televidents que la direcció va haver d'augmentar els capítols de la primera temporada.

Durant aquest temps, es va començar a gestar una llegenda urbana que no ha estat resolta fins ara. Molts deien que els episodis de la comèdia s'acabaven d'editar el mateix dia de la seva emissió.

Aleshores, es comentava que dels estudis de muntatge de la productora sortien dues còpies: una amb moto i una altra amb cotxe. Aquesta estratègia es faria servir per assegurar que una de les dues pogués arribar a temps als estudis d'Antena 3.

Sofía Nieto amb José Luis Gil
José Luis Gil ha confirmat els rumors sobre la sèrie. | Atresmedia 

Anys després, en una entrevista radiofònica, a José Luis Gil se li va preguntar sobre el tema. L'actor que va interpretar el mític Juan Cuesta no va tenir objeccions a resoldre el dubte.

«De la sala de muntatge en sortien dues còpies. No sé si una amb moto i una amb cotxe, per si un dels dos tenia problemes de trànsit i no arribava o punxava. Així s'asseguraven que les dues còpies arribaven. Això ho he viscut com una cosa molt real des de dins, no és cap llegenda urbana».