Presentador Juan y Medio

Juan y Medio parla per primera vegada del drama de la seva paternitat

És una espina que sempre ha tingut clavada

Juan y Medio és un dels presentadors més reconeguts, no només de Canal Sur, sinó de tota la televisió del nostre país.

I és que, durant els més de trenta anys que porta a la pantalla petita, l'hem vist conduir programes tan importants com la gala Inocente, inocente o El precio justo.

Ara, aquest home de 59 anys està centrat de ple en La tarde aquí y ahora, un dels programes estrella de la televisió regional andalusa.

Muntatge de Juan y Medio amb Eva Ruiz
Juan y Medio i Eva Ruiz, presentadors de 'La tarde, aquí y ahora' | Canva

Durant l'emissió d'aquest conegut format, Juan y Medio i la resta de l'equip ofereixen als seus espectadors «entreteniment, actualitat i música amb el protagonisme del testimoniatge de persones que busquen acabar amb la seva solitud». 

El format dona veu a aquesta part de la societat que moltes vegades deixem oblidada: la tercera edat. En una entrevista per a la revista Diez Minutos, aquest veterà presentador ha volgut explicar la seva experiència dins d'aquest programa.

«Es tracta d'explicar la vida de les persones grans, de les àvies de la postguerra, de la immigració, de la seva fugida en vaixells rumb a l'Argentina o Mèxic», ha assegurat.

«A mi em fan plorar quan comparteixen les seves històries, perquè la capacitat de l'ésser humà per a aguantar el sofriment és infinita».

Malgrat que no tot ha estat parlar de treball. Juan y Medio s'ha sincerat amb la periodista Rosa Villacastín sobre una de les espines que té clavada des de fa molt temps: la paternitat. 
 

Juan y Medio se sincera sobre els seus plans de ser pare

Juan y Medio sempre s'ha mostrat com un home solitari i poc inclinat al compromís. Malgrat que, durant tota la seva trajectòria professional, el presentador ha tingut alguna relació sentimental, cap ha funcionat.

I ha estat aquest motiu precisament el que no li ha permès perpetuar l'espècie. Malgrat que fins ara no li ha arribat l'oportunitat, no descarta que en un futur pugui passar.

Foto de Juan y Medio.
Juan y Medio se sincera a una entrevista per 'Diez Minutos' | Cedida

«En qualsevol moment us sorprenc», ha assegurat entre riures. «No sempre ha estat una decisió meva. A vegades jo volia i ella no, o a l'inrevés… Potser he estat massa responsable. Quan tu fas el que vols, com vols, és molt difícil adaptar-se als canvis».

Malgrat que no té descendència, per a Juan y Medio el seu nebot és el fill que mai va tenir. «Al meu nebot li faig el biberó, el banyo, fem la migdiada, ens ho passem genial».

Tot apunta al fet que la decisió de no tenir fills és una tradició familiar. Segons ha explicat el presentador, de sis germans que són, només la seva germana ha tingut un fill, al qual ha anomenat Juan com el seu oncle.
 

Foto de Juan y Medio de blau i mirant cap a dalt.
Per Juan y Medio, la seva família és el més important | RTVE

«Jo estic molt content per la meva mare perquè ha pogut exercir d'àvia, i això em satisfà perquè quan sigui gran el meu nebot es recordarà dels ensenyaments que li ha inculcat la meva mare», ha assegurat amb emoció.

Malgrat que la paternitat no és una cosa que el preocupi en excés, ja que per a ell la millor part del dia és quan es reuneixen tots per a sopar. 

«Tenim molt bona relació entre nosaltres i tenim una vida bastant plena. Jo, quan m'assec a la taula i veig a tots els meus germans junts, sento que formem una gran família».