Fotografia d'arxiu de la periodista i locutora de ràdio Julia Otero

Julia Otero deixa sense alè els seus oients confessant el seu estat actual

No és la primera vegada que la periodista parla de la malaltia que pateix

Fa tot just tres mesos que va donar a conèixer la notícia que li ha trastocat la vida. En un missatge a través del seu programa de ràdio 'Julia en la onda', Júlia Otero confirmava que pateix un càncer intestinal contra el qual ja ha començat la batalla. Des de llavors, ha rebut molts missatges de suport, als quals ha respost agraïda.

Tot i que durant algunes setmanes va estar una mica allunyada de les xarxes socials, a poc a poc ha tornat a deixar-s'hi veure. I en les últimes publicacions que ha fet no ha dubtat a seguir explicant com es troba ara que han passat els primers mesos des que li van diagnosticar la malaltia. Així doncs, en un dels últims missatges que va publicar a Instagram explicava com li està anant el tractament. Això sí, no relatava exactament com li va la teràpia que està fent contra el càncer, sinó una de les recomanacions que li han fet els metges.

«El meu oncòleg em diu que surti a passejar i soc obedient. Cada dia 6, 7 o 8 quilòmetres», escrivia la periodista, i ho acompanyava amb una emoticona d'un àngel. A més, donava el detall clau pel qual aquesta pràctica és bona per a ella: «Així s'estimula la producció d'uns éssers molt simpàtics anomenats neutròfils». I és que aquest tipus de glòbuls blancs, molt importants per al sistema immunitari, es veuen alterats amb la quimioteràpia, que provoca que es posin en nivells molt baixos.

Amb les etiquetes #MeEstoyHaciendoUnMáster i #CurandoYAprendiendo, que demostren l'optimisme amb què s'enfronta a aquest procés, tancava el missatge, que anava acompanyat d'una foto, on se la pot veure somrient al camp amb el seu gos.

La presentadora ja ha donat detalls sobre el seu estat de salut

Però com dèiem, aquesta no és la primera publicació que Julia Otero ha fet aquestes últimes setmanes a Instagram. Fa dues setmanes va ser el seu aniversari, i compartia una fotografia i un altre missatge dedicat als seus seguidors. Júlia Otero escrivia que «és un aniversari feliç, malgrat tot. Celebrar la vida al costat de les persones estimades mai ha tingut tant de sentit», donant les gràcies a tothom que l'havia felicitat.

Abans d'aquesta publicació, fa una mica més d'un mes havia relatat com ja era una de les persones afortunades que s'han vacunat contra la covid. Va compartir imatges seves tant rebent la primera dosi com la segona. I amb la primera va enviar un missatge molt emotiu: «A Catalunya, aquesta és la setmana dels pacients oncològics en tractament i els trasplantats. És la comunitat pionera a fer-ho. Gràcies».

Quan faltaven pocs dies perquè es complís el primer mes des que li van diagnosticar la malaltia, la locutora de ràdio va fer el primer informe sobre el seu estat de salut. «Bon dia! No és fàcil trobar paraules que expressin la gratitud que sento davant de tot l'afecte que he rebut aquestes setmanes. Persones públiques, anònimes, oients, amics, companys... Gràcies a tots per empènyer. Tot va bé», amb aquestes paraules enviava el primer missatge a través del seu compte de Twitter.

Com dèiem, unes quatre setmanes abans havia explicat que en un control rutinari li havien detectat un càncer. «Després d'una setmana he arribat a la conclusió que havia de compartir el motiu de la meva absència. Portem tantes tardes compartint la vida... El mínim que puc fer és explicar-vos el que em passa», anunciava abans de relatar que «la paraula 'càncer' fa por, però estic aprenent a pronunciar-la en primera persona des de fa sis dies».