Males notícies pel 'Pasapalabra' d'Antena 3 quan encara no havia ni començat

Els temors de Atresmedia s'han fet realitat

Roberto Leal a l'capdavant de 'Pasapalabra'
Demanen mesures cautelars per evitar l'emissió de 'Pasapalabra' a Antena 3 | Antena 3

Quan Antena 3 ho tenia tot a punt per estrenar 'Pasapalabra' el mes de maig, el problema del qual tenien por d'enfrontar-se s'ha convertit en realitat. La companyia holandesa MC&F ha presentat una demanda per prohibir l'emissió del concurs.

La demanda es basa en el fet que la companyia situada als Països Baixos reclama ser la legítima propietària de la part més important de 'Pasapalabra', la prova del Rosco, de manera que denuncia que Atresmedia no té drets sobre l'emissió i sol·licita que sigui paralitzada per evitar que es vulnerin els drets de propietat intel·lectual i de competència deslleial i l'ús no autoritzat del format.

Atresmedia ja tenia coneixement de què podria passar si decidia emetre el concurs, ja que va ser advertida per la companyia holandesa, per això va decidir actuar amb antelació i presentar a finals de febrer un escrit davant del jutjat del Mercantil nº 8 de Barcelona per intentar blindar-se davant possibles reclamacions.

En una situació normal, si MC&F sol·licités mesures cautelars, aquestes es podrien aprovar sense tenir en compte l'altra part, i per això la importància de l'escrit realitzat per Atresmedia, ja que li permet donar la seva versió en el cas que MC&F decidís demanar-ho, com finalment ha estat.

Quan el Tribunal Suprem va ordenar a Mediaset que cessés d'emetre 'Pasapalabra' després que la productora tingués un enfrontament amb el grup britànic ITV, posseïdor dels drets, en la seva defensa i per poder seguir emetent, la cadena de Paolo Vasile va assenyalar durant el judici que considerava a l'holandesa MC&F propietària dels drets del Rosco, però el Tribunal Suprem va dictaminar que els drets del programa pertanyien a ITV i va obligar el seu cessament.

Va ser Antena 3 l'encarregada d'arribar a un acord amb ITV per poder emetre el concurs, i a finals d'any va anunciar la seva estrena per al 2020. Ara, quan falten poques setmanes perquè comenci, tot podria fer-se malbé si finalment Atresmedia perd la demanda contra la companyia holandesa MC&F.


Comentaris

envia el comentari