Karlos Arguiñano en un primer plànol

Karlos Arguiñano no guanya per disgustos a casa: després de la germana, la dona

Karlos Arguiñano confessa témer per la seva dona, María Luisa

Karlos Arguiñano podria estar passant els moments més complicats de la seva vida. Després del cop dur que va rebre en conèixer la malaltia de la seva germana, ara el cuiner està molt preocupat per la seva dona, María Luisa. 'Luisi', com afectuosament l'anomena Arguiñano, és un pilar fonamental a la seva vida, viuen junts des de fa quaranta anys, i han format una família nombrosa. 

El basc és incapaç de viure sense ella, i així ho va confessar al programa de TVE 'Dos parejas y una destinación', en què Karlos va exercir d'amfitrió del País Basc. Al costat d'altres cares conegudes, es va mostrar angoixat i preocupat pel moment familiar que està travessant.

Karlos Arguiñano pateix per la seva dona

Als seus 73 anys, Karlos Arguiñano ha tingut una vida molt atrafegada. La seva passió per la cuina l'ha convertit en un dels cuiners més respectables i famosos del nostre país. Allunyat de les elaboracions minimalistes, el basc aposta per una cuina familiar a l'abast de tots i de fàcil preparació. De fet, Arguiñano pot presumir de ser familiar. 

Els seus set fills així ho avalen, i també la seva germana, que col·labora amb ell al seu programa de cuina. Per tot plegat, no pot evitar sentir un nus a la gola quan alguns dels membres de la família travessa per un moment complicat. Fa temps, va viure de prop la malaltia de la seva germana Eva, i ara pateix per la seva dona, Maria Lluïsa. Durant la seva intervenció al programa de TVE, Karlos es va obrir a la resta de comensals explicant-los com de malament ho està passant.

María Luisa no surt de casa per por al coronavirus
María Luisa no surt de casa per por al coronavirus | GTRES

El coronavirus va paralitzar tothom i va canviar la manera de relacionar-nos amb el nostre entorn. Aquesta situació es va tornar francament difícil per a la dona d'Arguiñano que, temorosa de poder encomanar-se, va decidir no sortir de casa. «Se'ns està fent molt llarg, aquesta història està sent dura de veritat, Luisi, la meva dona, no surt de casa», confessava preocupat. «La meva dona ha estat capitana tota la vida», afegia. A més, el fet de no haver pogut veure els seus néts també ha fet efecte en el seu ànim.

La dona de Karlos Arguiñano, el seu suport més gran

El xef sempre ha presumit del caràcter irresistible de Luisi. Amb només nou anys ja ajudava la seva mare a la peixateria, i poc després se'n va anar a viure sola a París, on va treballar com a netejadora en una escola fins que, complerts els 15 anys, va tornar a la seva terra natal. Va treballar dur per treure la seva família endavant i va conèixer Karlos Arguiñano. Ella mateixa confessava en una entrevista per al 'Diario Vasco' les dificultats que van tenir per mantenir el negoci familiar.

«Jo sempre he estat molt assertiva, i ens arrisquem», explicava ella. «Eren els vuitanta, vivíem a sobre del restaurant, van ser moments difícils, devíem molts diners, però jo sempre he donat la cara», assenyalava Luisi. Aquesta actitud va enamorar Karlos, tal com ell mateix explicava, i és per això que la considera «la seva capitana». Tots dos s'han recolzat mútuament en els moments difícils.

Per això, veure Luisi terroritzada ha fet saltar les alarmes, ja que Arguiñano no està acostumat a veure-la amb por. Davant d'aquesta situació, va voler enviar un missatge motivador a tots els espectadors: Tots dos s'han recolzat mútuament en els moments difícils. «Aprofiteu cada minut de la vostra vida, no deixeu res per demà».