Primer pla de Lara Álvarez

La mort que va deixar Lara Álvarez devastada: «No estava preparada»

La confessió del pitjor moment a la vida de Lara Álvarez

Lara Álvarez es troba en el seu millor moment professional. Després de triomfar, com cada any, amb 'Supervivientes' i després amb 'Secret Story', ara ha anunciat un nou repte professional. En concret, serà l'encarregada de presentar la nova temporada de 'Idol Kids', un format completament diferent dels realitzats fins ara.

Tant el seu somriure com la seva vitalitat s'han convertit en el seu senyal d'identitat assegurant-li un lloc fix com una de les cares més estables de 'Mediaset'. Tot i això, Lara Álvarez no sempre va ser així, ja que hi va haver un temps on una tràgica notícia va sacsejar la seva vida arrossegant-la al costat més amarg.

Concretament, la mort d'un ésser estimat que adorava li va esborrar aquesta alegria i va haver de demanar ajuda per tirar endavant i superar el dolor. Així ho ha confessat ella mateixa en una entrevista per a 'Lecturas'.

Lara Álvarez va necessitar ajuda de professionals

Fa set anys, una tràgica mort va posar potes enlaire la vida de Lara Álvarez. I és que l'Orquídia, com afectuosament anomenaven la seva àvia, moria deixant l'asturiana destrossada.

Primer pla de Lara Álvarez plorant
Lara Álvarez va haver de demanar ajuda per superar la pèrdua de la seva àvia | GTRES

Amb ella perdia el rumb de la seva vida i el seu referent més gran, una de les dones més importants de la seva vida, a la qual estava molt unida. L'impacte va ser de tal envergadura que va haver de demanar ajuda professional per poder superar la seva pèrdua.

Així mateix, ha sigut la mateixa presentadora qui ha confessat que ho descriu com el pitjor moment de la seva vida. Per la seva banda, l'àvia tenia una petita floristeria en un barri de Gijón i era una persona molt estimada per tothom. Allà, la Lara va passar els anys més feliços de la seva vida i va decidir portar-la sempre a prop seu, motiu pel qual llueix un tatuatge al clatell com a homenatge.

Lara Álvarez es qualifica a si mateixa com a «proteràpia, proajuda i proautoconeixement», i no va dubtar a demanar ajuda professional quan ho va necessitar. La mort va pesar molt sobre ella i era incapaç d'entendre la vida amb una absència amb què «no estava preparada».

«No anava pel camí adequat, va ser un duel personal per la mort de la meva àvia», explica. «Em va produir un desacord emocional», afegeix, deixant clar que a ella, la fama «no em genera ansietat».

Imatge de Lara Álvarez plorant durant una gala de Supervivientes
Lara Álvarez sempre s'ha mostrat com una persona molt sentimental | Telecinco

Lara Álvarez: «Cercar ajuda està bé»

Encara que en l'àmbit professional, Lara Álvarez no es pot trobar més feliç, a part que és conscient que cuidar la salut mental és molt important. Sentir-se bé amb un mateix fa que les coses es vegin diferents i millora la qualitat de vida.

Per això la presentadora de 'Supervivientes', està molt interessada a cuidar aquest aspecte de la seva vida, fomentant acudir a teràpia quan es necessiti. «És fonamental l'actitud amb què hom afronta la seva vida», opina Lara Álvarez.

El fet de recórrer a ajuda quan va morir la seva àvia, va obrir les portes al món de les emocions i com organitzar-les. Va ser gràcies als beneficis que li va produir posar-se en mans d'especialistes, cosa que l'ajuda a fer front ara als reptes personals i professionals.

«Fa poc vaig estar amb una psicòloga de l'optimisme que treballa la part de potenciar les fortaleses i així no ens vam centrar únicament en el que és negatiu», assegura. «Cal canviar la perspectiva», afegeix l'asturiana.

Ara és capaç d'aguantar tant l'exposició pública com la resta d'experiències que la vida li ofereix cada dia. A més a més, aconsella tots aquells que es trobin en la seva mateixa situació a recórrer a professionals, eliminant el tabú que hi ha sobre el fet d'anar a teràpia.

Primer pla del rostre de Lara Álvarez
Lara Álvarez aconsella demanar ajuda professional per enfornat els moments durs | GTRES

«Cercar ajuda fora està bé, cal entendre que si no estàs bé no és definitiu, sempre pots canviar», explica. Avui dia hi ha una àmplia oferta de mètodes que poden ajudar en els moments difícils com a «psicòlegs, xerrades, llibres o amics amb experiències similars», recomana Lara Álvarez.