Laura Rosel: «Ja no miro el 'FAQS', fa mal»

La periodista Laura Rosel ha inaugurat l'onzena edició de l''Experiència de Periodista', on ha parlat del seu inesperat final com a presentadora del 'FAQS' i de les dificultats de ser dona en la professió periodística

Laura Rosel ja no presenta el 'FAQS'
Laura Rosel ja no presenta el 'FAQS' | Twitter (laura_losel)

Laura Rosel ja no mira el 'FAQS'. La periodista ha inaugurat aquest dimecres 20 de febrer l'onzena edició del cicle de conferències 'Experiència de Periodista' a l'Antiga Audiència de Tarragona, on ha explicat que després de l'inesperat final com a presentadora del programa de  TV3ara els dissabtes a la nit prefereix fer altres coses i no mirar el 'Preguntes Freqüents' «perquè fa mal, perquè me'ls estimo molt a tots i sé que ho faran molt bé, perquè ho trobo molt a faltar. És com un dol», confessava.

Rosel va estar presentant i codirigint el programa durant 42 dissabtes. Segons la periodista, ha estat «l'aventura més excitant, estimulant, a estones delirant i també, dolorosa» que ha viscut fins ara. La productora del programa català, 'El Terrat', va ser l'encarregada de prendre la decisió de prescindir de Rosel, segons afirma, «perquè volien més entreteniment». La presentadora del programa ara és Cristina Puig, que va estrenar-se a principis del 2019.

Laura Rosel va inaugurar l'onzena edició de l''Experiència de Periodista'
Laura Rosel va inaugurar l'onzena edició de l''Experiència de Periodista' | Helena Grau

 

«No estàvem 4 hores parlant del procés, és que vomitaria»

Després del sobtat acomiadament de Laura Rosel de 'FAQS', la periodista no ha deixat de ser objecte de notícia. Durant la seva època com a presentadora de televisió, Rosel va estar acusada de falta d'imparcialitat i d'independentista en múltiples ocasions. «Vaig entrevistar un etarra i em van dir etarra, vaig entrevistar un membre de la CUP i em van dir independentista radical. M'han dit de tot, m'és igual», confessava la sabadellenca, mentre defensava que des del programa van lluitar sempre perquè no se'ls posés cap etiqueta a sobre, tot i que saben que tenen «una etiqueta molt clara al damunt».

«Jo per fer la meva feina no necessito el meu cos»

La periodista també va denunciar les diferències professionals que ha viscut pel simple fet de ser dona, i de com, en múltiples ocasions, la seva vestimenta passava per sobre del que deia o opinava. «Jo no vull que em diguin que estic guapa. No vinc aquí a estar guapa ni a què m’ho diguin», deia. Pel que fa a les crítiques rebudes, Rosel va atrevir-se a afirmar amb plena seguretat que, si fos un home, «les crítiques haguessin estat molt diferents i moltes informacions no s’haurien publicat».


Comentaris

envia el comentari