Les 5 coses que no sabies de Laura Rosel

Periodista vocacional, apassionada de la música i mare de dues filles, Laura Rosel és una de les periodistes més mediàtiques, però alhora més desconegudes del país

Laura Rosel és una de les periodistes de moda. La seva tasca al capdavant del ‘Preguntes Freqüents’ l’ha catapultada a la primera plana mediàtica del país i, dia rere dia, la presentadora de Sabadell suma més adeptes que s’enganxen al seu programa.  Però què s’amaga rere la vessant professional de Laura Rosel?. Intentem esbrinar-ho a través dels 5 punts següents.

Rosel i la dèria periodística

«Sóc de Sabadell, però visc a Sant Quirze», va comentar la periodista al programa ‘Al Cotxe’, amb Eloi Vilà. El cert, però, els que els seus primers passos els va fer a la capital del Vallès Occidental, on hi va néixer el 1980 i on va decidir que estudiaria periodisme. De fet, només va haver d’anar uns quilòmetres més enllà per estudiar la carrera que tant desitjava a la  Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

A partir d’allà, tot va arribar a un punt de no retorn. Rosel va ser editora d’informatius a Ràdio Sabadell des del 2003 fins el 2007. La ràdio local, però, se li va quedar petita ben aviat i, després de 4 anys picant pedra a la ràdio que l’havia vist néixer professionalment, va optar per fer el salt a Rac1 com a editora.

Rac 1, el gran aparador de Rosel

Una ràdio més gran i amb més difusió semblava ser el millor estímul per exalçar la carrera de Laura Rosel. Per això mateix, doncs, la periodista ja va entrar-hi com a editora i, després de diversos anys presentant-hi programes, va acabar fent-se  càrrec dels caps de setmana del programa Via Lliure.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Abraçats.

Una publicación compartida de laurarosel (@laurarosel) el

De la «gran escola de ràdio de Sabadell», Rosel havia passat ràpidament a ser una de les periodistes amb més recorregut del país. Mancava, tot i això, el darrer impuls. Per això mateix, Rosel va voler fer les maletes i, dins el mateix Grup Godó, presentar el 8aldia de ‘8TV’ en substitució de Josep Cuní. Finalment, el darrer pas de la periodista catalana va passar per TV3, on va agafar el testimoni del també sabadellenc Ricard Ustrell, per presentar-hi el ‘FAQS’.

Soltera i mare de dues filles

«Tinc 37 anys, dues nenes de 3 i 6 anys, Carlota i Joana, i ara no tinc parella». Així de directe es va mostrar Laura Rosel al programa ‘Al Cotxe’ quan Eloi Vilà va defugir dels tòpics per abordar la seva vessant més personal i alhora desconeguda.

Laura Rosel assegura que és una gran apassionada de la seva feina
Laura Rosel assegura que és una gran apassionada de la seva feina | Instagram

 

«S’està molt bé sense parella, així en general», comentava Rosel amb un somriure marcat, mentre explicava els perquès de les seves paraules: «He estat molts anys amb parella i  em ve molt de gust estar sola. Vull fer la meva, no donar explicacions, que ningú m’esperi i no haver d’esperar a ningú...».

Una feina que li dona «la vida», però també «amenaces»

Rosel, al peu del canó, també comentava al mateix programa que és una gran apassionada de la feina, tot i que reconeix que «no és el més important». «No puc concebre viure sense aquesta feina o deixar de treballar... fa tant de temps que no faig vacances que la feina s’ha convertit en un factor molt important de la meva vida», explicava Rosel.

La feina, però, no només l’ ha portat bones notícies, ja que fa uns mesos va denunciar una sèrie d’insults que havia rebut a les xarxes socials per la seva direcció del ‘FAQS’.  «Hem arribat a aquest punt. Amenaces i insults per fer la meva feina», es queixava la periodista a través del seu Twitter.

 

Apassionada de la música

Ho revelava, també, en una de les entrevistes més personals que ha ofert. Conduint el cotxe el programa d’Eloi Vilà, la periodista confessava el seu amor per la música de Coldplay en explicar que havia vist el grup en directe  i en confessar: «La música per mi és un gran recurs i un gran acompanyament. A vegades quan estàs malament d’ànims, el cert és que la música t’endolla molt».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@davidbowie @gavinevansphotographer #nopucdeixardemirarlo

Una publicación compartida de laurarosel (@laurarosel) el

Al fil de la qüestió, finalment, Rosel acabava confessant una anècdota personal que reflexa el seu vincle amb la música: «L’any passat vam marxar a Londres amb dos amics per veure el musical Lazarus. Va ser espatarrant i vam acabar plorant... ens va sortir tota l’emoció en directe. En David Bowie és un d’aquells artistes que et fa connectar».