El local de Madrid on TV3 havia de retransmetre el judici es nega a atendre’ls

La cadena pública catalana haurà d’habilitar una carpa per tal de poder seguir el procés

El local des del qual TV3 anava a retransmetre el judici es nega a cedir-los l'espai | TV3

 

Durant el judici de l’1-O, TV3 havia reservat un local perquè periodistes i equips de la cadena treballessin des d’allà. Ara, hauran de traslladar-se a una carpa habilitada expressament, ja que des del restaurant, anomenat Centre-Colón i molt a prop del Suprem, els hi ha anul·lat la reserva, amb l’argument que un dels propietaris de l’establiment no ha volgut atendre’ls en saber qui eren. Davant d’aquesta negativa TV3 ha hagut d'anul·lar les habitacions que tenien a l’apartahotel del costat del restaurant i han habilitat una carpa per poder fer el directe, així ho ha fet públic 'El Nacional'.

El restaurant no ha amagat la raó per anul·lar la reserva: un dels socis, simpatitzant del PP, es negava a atendre els equips de TV3. Tot i aquesta problemàtica, la cadena pública catalana ja va anunciar, i manté, que farà un seguiment exhaustiu del judici. El director de TV3, Vicent Sanchis, ja va assegurar en una compareixença al Parlament que degut a «l’enorme interès informatiu» que desperta el judici «tots els programes de la cadena estaran involucrats».

Pel que fa al restaurant en qüestió, Tv3 hauria acordat fa setmanes realitzar allà les gravacions utilitzant diversos espais del local, el càtering i inclús una terrassa per les gravacions dels equips que s’hi hauran d’estar durant les setmanes que duri el judici, que es calcula que s’allargarà fins a tres mesos.

El Tribunal Suprem podria endarrerir la data d'inici del judici | Cedida

 

El 12 de febrer, possible data del judici

Fonts del Tribunal Suprem han indicat a darrera hora d'aquest dijous que el judici contra els líders del procés independentista podria tenir data fixa pel pròxim 12 de febrer, tot i que encara podria variar. Tot depèn de quan els set membres de l'Alt Tribunal, presidit per Manuel Marchena, acabin de redactar la interlocutòria d'admissió dels testimonis i les proves.

El tribunal haurà de notificar aquesta resolució, un cop finalitzada, per fixar definitivament la data d'inici del judici als polítics empresonats. Fonts jurídiques apunten que els magistrats estan «ultimant» l'escrit. Es tracta de més de 1.800 folis de les defenses i més de 300, de les acusacions.


Comentaris

envia el comentari