IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'última lliçó de filosofia d'en Merlí

L'últim capítol ha emocionat els seguidors de la sèrie

Imatge d'arxiu d'en Merlí.
Imatge d'arxiu d'en Merlí. | TV3

Emoció, llàgrimes als ulls, el cor encongit i un lleu somriure als llavis. Així van anar a dormir els seguidors de 'Merlí' ahir a la nit després de veure l'últim capítol de la sèrie que ha marcat un abans i un després dins de les ficcions de TV3. Durant tres temporades, Merlí Bergeron ha ensenyat a petits i grans els misteris de la filosofia i com és una matèria que, encara que pels adolescents no ho sembli, és molt present en el nostre dia a dia. 'Merlí' necessitava un final, un bon final, però el creador de la sèrie Hèctor Lozano, ja feia molt temps que el tenia clar.

L'últim adéu al millor professor

En el penúltim capítol de 'Merlí' les relacions entre els estudiants de l'Àngel Guimerà estaven arribant al seu clímax, però ens tenien amagada una bona sorpresa. L'últim capítol va començar amb un sentit homenatge al professor que tantes bones estones ens ha fet passar. Els Peripatètics van emocionar el Merlí en el seu comiat de segon de Batxillerat. El que no sabien els joves, era que el seu comiat era per sempre. Poca estona després, en Merlí va caure desplomat en una de les classes i va acabar morint a l'hospital, acompanyat dels seus estimats alumnes.

Imatge d'arxiu d'un capítol de Merlí.
Imatge d'arxiu d'un capítol de Merlí. | TV3

 

Sempre hi ha lloc per l'esperança

Era un final tremendament trist i inesperat per a un personatge molt estimat pels espectadors. Tot i això, just abans de morir, hi va haver un moment per l'esperança. Mentre en Merlí estava inconscient, la Gina, que tornava a ser la seva parella, li va dir a cau d'orella que estava embarassada, la Merlina. De mica en mica, els Peripatètics van començar a afrontar l'adéu del professor que ha marcat les seves vides i la de molts espectadors.

Set anys després, amb la filosofia al cor

En aquell moment, la sèrie va fer un salt temporal de set anys i vam poder veure com la vida havia tractat aquells joves esbojarrats que un dia es van enamorar de la filosofia. En Pol Rubio es va convertir en el successor espiritual del Merlí, professor de filosofia. La Tania es va casar amb en Marc Vilaseca i esperaven un fill junts. En Bruno estava sortint amb en Pol i finalment es van casar. I així totes les vides dels Peripatètics van continuar, deixant-nos moments per al record.

Imatge del professor Merlí i altres personatges de la sèrie
Imatge del professor Merlí i altres personatges de la sèrie | TV3

 

«Que les coses siguin d'una manera no vol dir que no es puguin canviar»

Finalment, set anys després de la mort d'en Merlí, els Peripatètics van tornar a l'Àngel Guimerà a visitar la seva aula per recordar vells temps. El moment més emotiu del capítol va arribar quan els alumnes van tornar a retrobar la paret del magatzem, on durant l'últim any tots hi havien guixat el seu nom. Tot i això, en faltava un i en Bruno va agafar un retolador i, dalt de tot, va escriure «Merlí Bergeron». Un final màgic i emotiu per un personatge memorable que s'ha guanyat un lloc als nostres cors. Per acabar, en Merlí ens va deixar una última lliçó de filosofia, la seva: «Que les coses siguin d'una manera no vol dir que no es puguin canviar».

Un final molt comentat a les xarxes

El tràgic, però molt emotiu, final de la sèrie de TV3 va deixar sorprès tothom i la reacció a les xarxes no es va fer esperar gens. Hi va haver opinions de tots colors, fins i tot bromes amb referències polítiques, però al cap i a la fi la majoria d'espectadors van acabar aplaudint una sèrie i un personatge que ja han passat a la història.


Comentaris

envia el comentari