Lydia Lozano en un photocall

Lydia Lozano desferma la polèmia a La Palma: «Se'n vol aprofitar»

Critiquen a Lydia Lozano per voler pujar l'audiència de Sálvame buscant la desgràcia aliena

Lydia Lozano s'ha convertit en reportera per uns dies. Aquest dimecres era a l'illa de La Palma per connectar en directe amb 'Sálvame' i oferir l'última hora d'volcà. La seva presència va ser anunciada el passat dimarts i tots els ulls estaven posats en com afrontaria la catàstrofe. L'assumpte és molt delicat i no és la primera vegada que el programa rep crítiques per com aborda el que ha passat.

Visiblement emocionada i sense poder contenir les llàgrimes, la periodista es mostrava trencada per la devastació del volcà i les pèrdues materials dels ciutadans. Però simultàniament, un vídeo circulava per les xarxes on un veí de La Palma li recriminava la seva actitud buscant a «gent que ho hagi passat malament».

Critiquen a Lydia Lozano per buscar el morbo en la seva connexió amb La Palma

Durant la tarda d'ahir dimecres 22 de setembre, 'Sálvame' va connectar en directe amb l'illa de La Palma on Lydia es trobava. La col·laboradora comentava l'impacte que li va produir arribar a l'arxipèlag i va lamentar el dolor dels ciutadans. No obstant això, mentre ella no podia contenir les llàgrimes, un veí va pujar a les xarxes socials la veritat oculta en el directe de la periodista. Es va trobar amb Lozano i va decidir gravar-la perquè tothom fos conscient de les intencions morboses del seu treball com a reportera.

«Necessito algú que m'expliqui que necessita ajuda, que ho hagi passat malament», deia Lydia mirant a càmera. No semblava que la col·laboradora entengués que estava fent una cosa dolenta, ja que sabia que l'estaven gravant i repetia el seu missatge. No obstant això, l'home li va recriminar que estigués buscant desgràcies per beneficiar-se'n de cara a la connexió amb el programa. «Em sembla molt fort que només arribar diguis que ets de 'Sálvame' i necessites a gent que ho hagi passat malament per parlar».

«No, et diré una cosa», responia Lydia. «Porto tot el matí amb gent que m'està dient que faci directes perquè l'audiència vegi que ho estan passant malament», es defensava. Però els arguments de la periodista no van convèncer el veí, que acusava el programa de sensacionalista. «Et puc interrompre? La publicitat que generi aquest groguisme la donareu a la causa?», Li preguntava directament.

Les xarxes socials carreguen contra Lydia Lozano

Després d'haver coincidit amb Lydia, l'home va voler explicar la raó de per què li havia gravat. Són molts els mitjans que s'han desplaçat a l'illa i la majoria pregunta als afectats amb educació i sensibilitat, segons ell. No sembla haver estat el cas de la col·laboradora, que hauria arribat buscant només les «desgràcies», no per donar-los visibilitat, sinó per aprofitar-se.

«Lydia només arribar em va demanar que busqués gent que ho estigués passant malament, que hagi patit una desgràcia», explica l'autor de el vídeo. «Els mitjans que són aquí són molt educats, han anat a gravar l'ajuda que està arribant i no la desgràcia ni la premsa groga», sentencia. El vídeo s'ha tornat viral i les reaccions no han trigat a arribar. Molts usuaris han criticat tant al programa com a Lydia per la manera en què tracten que ha passat.

«Lamentable el tractament morbós i pornogràfic del tema, no esperava una altra cosa», publica un espectador. «Carronyers, omplint programa amb una tragèdia a falta de continguts», es queixava una altra usuària. La repercussió del vídeo va arribar fins a la pròpia col·laboradora. Durant la darrera connexió, quan pensava que no estava sent gravada, parla d'un «vídeo viral». No obstant això, després de donar-li pas Jorge Javier no ho va esmentar i va seguir amb la seva entrevista.