El logo de Telecinco als estudis de la cadena

La malaltia crònica que pateix una col·laboradora de 'Viva la vida' des dels 23 anys

La periodista Marisa Martín Blázquez ha fet aquesta confessió després de ser criticada pel seu aspecte físic

El divendres passat, el programa de Telecinco 'Viva la vida' va recollir el dur relat d'una de les seves col·laboradores, que s'ha obert en públic per parlar d'una delicada malaltia crònica que pateix des dels 23 anys.

Es tracta d'una confessió que va realitzar la periodista Marisa Martín Blázquez a través del seu compte oficial d'Instagram després de ser criticada pel seu aspecte físic. Emma García, presentadora de l'espai, va voler dedicar-li uns minuts, preguntant-li pels detalls de tot plegat.

La presentadora ha volgut destacar la valentia de la seva companya a l'hora d'explicar una part tan íntima de la seva vida, atès que la col·laboradora sempre ha intentat mantenir-se en un segon pla mediàtic.

Marisa Martín Blázquez revela que pateix una malaltia després de ser criticada pel seu aspecte físic

Després de rebre nombroses crítiques pel seu aspecte físic i les operacions que s'ha realitzat a la cara, la col·laboradora de 'Viva la vida' i 'El programa de Ana Rosa' va decidir revelar al món la malaltia crònica que pateix des de fa molts anys. Marisa Martín Blázquez va confessar, a través de les seves xarxes socials, que pateix una malaltia neuromuscular autoimmune i crònica anomenada miastènia gravis.

«Avui he decidit explicar-vos alguna cosa meva molt íntima. Hi ha molta gent que a les meves xarxes socials, i sense coneixement de causa, fa sorna i burla sobre alguna cosa que es veu a la meva cara. Em diuen que deixi d'operar-me, que què m'he fet a la cara», escrivia la col·laboradora a Instagram poques hores abans de trepitjar el plató de Telecinco.

La col·laboradora de 'Viva la vida' Marisa Martín Blázquez pateix miastènia gravis des dels 23 anys

En la publicació, Marisa Martín Blázquez assegura que la seva decisió de revelar aquesta part tan íntima de la seva vida es deu a la pregunta que ha rebut en xarxes socials per part d'un seguidor que pateix la seva mateixa malaltia.

«El motiu de fer-vos partícips del que us explicaré és perquè algú, a través d'Instagram, ha contactat amb mi. És una persona que pateix miastènia gravis. Em segueix, per la meva professió, des de fa anys i ha observat a la cara signes que ha reconegut», explica la col·laboradora.

La miastènia gravis és una malaltia neuromuscular autoimmune i crònica, caracteritzada per graus variables de debilitat de certs músculs esquelètics del cos, entre ells els que s'encarreguen de controlar el moviment dels ulls i les parpelles, l'expressió facial, la masticació i la parla.

«Símptomes de com es manifesta la miastènia gravis, malaltia que em van diagnosticar quan tenia 23 anys i amb la qual convisc portant-nos les dues relativament bé. Ens respectem i intentem no fastiguejar-nos. De vegades, ve a atacar-me i em provoca grans crisis que venço amb paciència i fent-li poc cas. És quan més es reflecteix en el meu rostre i quan més 'les bones persones' m'ataquen pel tema físic», ha continuat Marisa Martín Blázquez.

Tal com ha revelat Marisa Martín Blázquez posteriorment durant la seva intervenció a ' Viva la vida ', la seva decisió de revelar que pateix miastènia gravis des dels 23 anys es deu a la necessitat d'informar sobre aquesta malaltia crònica i conscienciar la població del perill de jutjar algú pel seu aspecte físic.

Des que li van diagnosticar aquesta malaltia, Marisa Martín Blázquez ha hagut de combinar el tractament farmacològic i mèdic amb estrictes rutines d'alimentació saludable i exercici físic per mantenir a ratlla una malaltia que podria ser genètica.

Malgrat tot, la col·laboradora de Telecinco també ha volgut enviar un missatge d'optimisme a aquells que, com ella, pateixen aquesta complicada malaltia, assegurant que l'esport és una excel·lent eina per combatre-la.