ÚLTIMA HORA

🚨 Evacuen d'urgència una fàbrica que produeix la vacuna d'AstraZeneca al Regne Unit

Les males dades d'audiència i els pocs ingressos apropen 8tv al seu tancament

El canal de televisió privat en català no acaba d'aixecar el cap, després de perdre algunes de les seves cares més icòniques

El Grup Godó podria tancar 8tv en qualsevol moment
El Grup Godó podria tancar 8tv en qualsevol moment | CatalunyaDiari.cat

Fa mesos que se sap que 8tv, el canal de televisió privat de Catalunya, no travessa el seu millor moment. Amb una audiència mínima, un dèficit econòmic molt important i la pèrdua de cares icòniques de la cadena com Alfonso Arús i Josep Cuní, tot fa pensar que el Grup Godó podria tancar-la en qualsevol moment. De Fet, 'En Blau' ha analitzat l'estat actual del canal, i assegura que el tancament definitiu podria ser una realitat molt pròxima. 

Unes audiències insostenibles

No és el primer cop que es parla d'una possibilitat com aquesta als passadissos del canal. De fet, fonts internes de la cadena han assegurat que és habitual que, cap a finals d'any, s'especuli amb el possible tancament de la cadena, però ara mateix la situació és un malson per als seus propietaris. Aquest mes d'octubre la seva audiència ha estat, de mitjana, de l'1% i, tot i que el canal ha aconseguit reduir despeses, també ha perdut molts ingressos. 

'Arucitys' ha estat durant molt de temps un dels programes més vistos de la cadena
'Arucitys' ha estat durant molt de temps un dels programes més vistos de la cadena | 8TV

 

El programa més potent de 8tv actualment és 'La nit a 8tv', que varia entre l'1% i el 2% d'audiència cada dia, arribant a registrar dades del 2,8% quan disposa d'un invitat potent, com és el cas d'Artur Mas el passat 25 d'octubre. Pel que fa a '8 al dia', presentat per Jordi Armenteras, va arribar al 0,7%, però en dies anteriors es va moure entre el 0,4% i el 0,3% d'audiència. 

Una llarga i agònica història

La història de 8tv es va iniciar l'any 2001, quan el Grup Godó va aconseguir una llicència concedida per Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), per emetre al nostre país. El canal va viure una primera etapa com a City TV, i va donar a conèixer presentadors tan coneguts com Jordi González i Alfonso Arús, amb qui les coses no van anar gaire bé. 

Segons va assenyalar fa poc el president del CAC, Roger Loppacher, al diari 'Ara', «el que passa amb 8tv no és bo per al sector audiovisual en general i no és bo per a la llengua catalana». «Hauria de poder arrimar al 4% d'audiència, però no podem actuar sobre els continguts», va dir Loppacher. Sigui com sigui, de moment la llarga agonia de 8tv continua, però no queda del tot clar fins quan. 


Comentaris

envia el comentari