La recepta de 'Manresa', el plat català que va triomfar a Masterchef 8

Es tracta d'un tàrtar de salmó amb alvocat exquisit

El magnífic plat que va preparar Juana a Masterchef
El tàrtar de salmó de Masterchef | Masterchef

'Pesadilla en la cocina', 'Masterchef', 'Ven a cenar connmigo'... Què tenen en comú aquests programes? Els fogons? O més aviat que sempre ofereixen escenes esperpèntiques i hilarants? En efecte. Tanmateix, de tant en tant, sobretot en el concurs de xefs per antonomàsia, podem gaudir d'un espectacle visual i estètic de plats i menús que, després de descobrir les nostres habilitats a la cuina gràcies al confinament, tots volem ser capaços de preparar.

Avui estem d'enhorabona. Després del moment tan viral que ens va oferir Samantha, titllada gairebé de terrorista per presentar una perdiu sense amb plomes i sense cuinar com a mofa als jutges del concurs, 'Masterchef' ha presentat la recepta de l'«estupend» tàrtar de salmó que va preparar Juana en la prova d'eliminació per a salvar Alberto.

Passos a seguir

Per a preparar aquesta delícia necessitarem: salmó, alvocat, ceba, tomàquet, llima, coques de blat de moro, soia i oli d'oliva verge extra. En primer lloc, tallem l'alvocat en dauets, la ceba en brunoise i el tomàquet en concasse; després, barregem tots els ingredients en un bol i afegim una gota d'oli. Posteriorment, reservem. En segon lloc, tallarem el salmó en daus petits i afegim una mica de soia i reservarem.

Finalment, amb un motlle rodó, tallarem les coques de blat de moro i les fregirem en oli calent i, per acabar, les assecarem en paper absorbent. En un plat de marbre, amb un motlle rodó col·locarem una base amb la mescla de l'alvocat i damunt una capa de salmó. Col·locarem les coques fregides a manera de 'totopos' per a acompanyar.


Comentaris

envia el comentari