Margarita del Val deixa de pedra Ana Rosa Quintana: «No valen per a res»

La visió realista de la viròloga del CSIC sobre les vacunes ha deixat sense paraules a Ana Rosa

Ana Rosa Quintana al seu programa de Telecinco
Ana Rosa Quintana, sense paraules després de la visió realista de Margarita del Val sobre les vacunes | Telecinco

La viròloga del CSIC, Margarita del Val, s'ha convertit en un referent a nivell científic perquè els mitjans de comunicació resolguin tots els seus dubtes sobre la pandèmia del coronavirus. En aquest cas, el tema a tractar a 'El programa de Ana Rosa' són les noves vacunes que han tingut èxit durant els seus assajos.

Fa escassos dies, Pfizer comunicava en una nota de premsa que disposava d'una vacuna amb un 90% d'efectivitat. Aquest dilluns 16 de novembre, la companyia Moderna assegurava també que amb la seva vacuna s'havien aconseguit uns resultats propers al 95%. Quan les dues notícies van sortir a la llum, des dels mitjans de comunicació s'ha volgut llançar un missatge molt optimista, esperant que per 2021 ja es pugui vacunar a gran part de la població.

«Jo encara no veig gens de llum», confessa Margarita del Val

Per parlar de la situació de la pandèmia, Ana Rosa Quintana ha estat aquest dimarts en directe amb Margarita del Val, que ha demanat a la periodista de Telecinco mantenir una mica de calma i prudència sobre el tema de les vacunes: «Jo encara no veig gens de llum, s'ha avançat una miqueta, però en realitat el que han pogut veure aquestes dues companyies, Moderna i Pfizer, és que les vacunes protegeixen dels casos lleus i moderats de covid-19, és l'única cosa que tenen fins ara», ha confessat la científica del CSIC.

La famosa viròloga ha comentat que aquest «no és un producte que necessitem, però no garanteix en absolut que ens protegeixin del que ens interessa de veritat, que ens protegeixin de símptomes greus i de la mort», ha dit en directe en el programa matinal de Telecinco.

La resposta prudent de Margarita del Val sobre les vacunes de Moderna i Pfizer

L'experta viròloga ha estat molt contundent pel que fa a la validesa total de les vacunes i l'optimisme generalitzat que s'està veient entre la gent. Del Val ha mostrat la seva sorpresa en veure que tanta gent dona per fet que aquestes vacunes seran efectives ben aviat. «No em convenç», ha sentenciat, deixant ben clar que la vacuna serà segura quan es vacuni «a les persones de risc i se'ls protegeixi de la covid i de la mort, però això encara no està garantit».

«La seguretat la tindran quan es vacunin a deu milions de casos, que llavors podran saber si hi ha un efecte advers en deu milions. S'anirà veient durant l'hivern, depèn de com ens comportem també. Es vacunarà a poca gent perquè els poc que es contagiïn vagin donant la informació», ha afirmat la viròloga.

La viròloga opinarà amb seguretat sobre la vacuna quan vegi la seva efectivitat

«Quan se sàpiga l'efectivitat llavors podem saber si pot funcionar o no. Durant l'hivern començaran a haver-hi casos greus i veure'm si aquesta vacuna realment protegeix, que és el que necessitem. Aquests números són fantàstics, però canviaran. L'optimisme arribarà d'aquí a uns mesos o unes setmanes quan veiem unes dades de veritat», ha finalitzat així la seva intervenció a 'El programa de Ana Rosa'.

Les paraules de Margarita del Val ha deixat a Ana Rosa Quintana sense paraules. Són molts els famosos i famoses que ja cantaven victòria després dels últims anuncis de les companyies Moderna i Pfizer sobre l'efectivitat de la vacuna de la covid-19 per sobre del 90%.


Comentaris

envia el comentari