Muntatge de María Amores amb Ion Aramendi

María Amores, revela el seu dèbil estat i explica per què ha decidit renunciar

María i Ion Aramendi acaben de ser pares després d'un part molt complicat

Alegria continguda després del part de María Amores, la dona del presentador de Telecinco, Ion Aramendi. Ja són pares de Marieta, que ha arribat al món aquest cap de setmana «després d'un part amb algunes complicacions», segons va explicar el mateix Ion.

Marieta va néixer amb 4 quilos, 400 grams més que el seu germà gran. Aquest fet va complicar el part fins al punt que la mare i la filla han hagut d'estar separades durant un temps.

Inicialment, es va intentar un part instrumental, atès que la nena és gran, però finalment es va optar per cesària «i la cosa es complica molt, però molt». María Amores ha passat dos dies en reanimació, «sense menjar, ni beure, amb mil vies, transfusions, oxigen, un globus a l'úter, mitges compressores i endorfinada viva».

En aquests moments, María Amores es troba encara molt feble de salut i recuperant-se de la cesària que li van haver de practicar després d'aquest part induït que es va allargar més de 24 hores.

María Amores relata les dificultats en el part

Ella mateixa està explicant aquesta història amb final feliç, però amb moments d'angoixa i de desesperació. Amores parla sense embuts que «les he passat p*tes, no us enganyaré». «Tenia molta por amb aquest part i cal creure en l'instint», afirma la recent mare. «He tingut sort, m'estic recuperant de categoria. Saps què és portar sis quilos de panxa aquí posats i de sobte no tenir-la?»

«Jo li deia a Ion, és com el primer o pitjor. Un dia que vaig estar amb contraccions tota la nit i sense poder dormir, vaig tenir clar que m'havia de venir a La Paz». És l'hospital on ha nascut Marieta i on han pogut reaccionar amb rapidesa i tots els mitjans disponibles a les complicacions del part.

María Amores a l'hospital
María Amores mostra la panxa que li ha quedat després del part de Marieta. | Instagram

«Ja quan em van posar l'epidural per unes contraccions super mega heavys, jo estava molt angoixada i els deia "és que no sortirà"». Els metges li responien: «dona, com no sortirà? Si surten tots». Maria tenia clar que no sortiria i que li haurien de fer cesària, com finalment va passar.

Lògicament, encara té el ventre voluminós com la Maria mostra a les seves històries d'Instagram, però la veritat és que després de l'ensurt inicial, ja està molt millor. «Passa de vegades que es compliquen les coses, el millor és que érem aquí. Si m'arriba a passar això en una clínica petita, sense els quiròfans que hi ha aquí, igual…»

Maria ja està en fase de recuperació i la seva filla «de meravella». «Crec que Marieta és tan tranquil·la ara perquè ha donat tanta guerra abans que m'ha dit, mami, soc bona, t'ho demostraré, no t'enfadis amb mi».

Amores renuncia a la lactància materna

Així doncs, la dona d'Ion Aramendi ha pres una decisió: renunciar a la lactància materna. «A la vida les circumstàncies manen i aquesta vegada les coses han anat de manera que el seu pare ha hagut d'encarregar-se 100% d'aquesta nena des del primer segon de vida».

Maria lloa Ion Aramendi qui afirma que té «un vincle especial» amb la petita. «Lluny de posar-me gelosa, em fa sentir molt afortunada i agraïda a la vida per creuar-me amb aquest senyor. Total, que abandono la idea de lactància materna, no estic encara massa bé i és una opció respectable i vàlida per al desenvolupament del nadó».

D'aquesta manera, Amores opta per la «lactància paterna» alhora que llença un consell amb el sentit de l'humor que sempre el caracteritza. «Si ets una Chihuahua nana, no et creuis amb un gran mastí basc o tindràs cadells per sobre de les teves possibilitats corporals».

El pitjor ja ha passat i María Amores s'està recuperant amb l'incondicional suport d'Ion Aramendi. Ara toca gaudir de la petita Marieta, la benjamina d'una família nombrosa que ha viscut una de les experiències més intenses de la seva vida.