Primer pla de Laura Fa

El marit de Laura Fa s'assabenta del greu problema que tenen a casa

Laura Fa està cobrint la ruptura de Shakira i Piqué des de la casa de la parella, a Barcelona

Laura Fa està lluitant amb ungles i dents per a reivindicar la seva feina a 'Sálvame'. La catalana va arribar a l'espai de Telecinco després d'haver passat per altres formats amb Alfonso Arús o com a reportera de carrer.

La periodista de seguida va veure que les tardes a Telecinco eren una guerra sense quarter per l'audiència i que era necessari un grau d'implicació alt. Així doncs, un cop superat el dilema de si seguir atiant companys famosos de la talla de Lydia Lozano o tornar a l'oasi català, es va decantar per la primera opció, però no va deixar de col·laborar a la televisió catalana.

Continua vivint a Barcelona, allunyada del soroll mundà de Madrid i passant els caps de setmana en família. I aquest fet ha suposat un gran avantatge per a ella.

Quan explota alguna polèmica a Catalunya (per exemple, la polèmica amb Josep Maria Mainat i la seva dona o recentment el divorci de Shakira i Gerard Piqué), Laura sempre té informació de primera mà. Agafa el micro, es planta al carrer i fa de reportera, com quan va començar al món del periodisme.

Laura Fa ara ha guanyat punts amb l'exclusiva d'aquesta separació que capitalitza l'actualitat. No obstant això, un dels últims gestos que ha tingut amb aquest tema li pot portar problemes.

Les imatges que Laura Fa ha mostrat en directe

Laura Fa porta tota la setmana a les portes de la casa que Piqué, Shakira i els pares de tots dos tenen a Esplugues de Llobregat. A la finca hi ha diversos immobles, de manera que les sortides a l'exterior donen a diferents carrers.

Conscients que hi ha premsa esperant per aconseguir unes imatges o declaracions de la parella i del seu entorn, Shakira i Piqué intenten distreure els reporters. Així, cada vegada que entren o surten del domicili familiar ho fan per diferents portes. Per l'interior, totes les cases es comuniquen, i és fàcil moure's en funció d'on és la premsa.

Laura, que ha donat moltíssims detalls de la vida i agenda de Piqué i Shakira, ha aconseguit atrapar la colombiana. Shakira i el seu germà, Tonino, sortien del garatge amb un cotxe per anar a buscar els fills de la cantant a l'escola.

Laura Fa perseguint la furgoneta de Shakira
Laura Fa ha captat la furgoneta de Shakira sortint de casa seva. Aquí surt amb la matrícula pixelada, però al programa sí que s'ha vist | Sálvame

Fa i el càmera que l'acompanyava han gravat tota la seqüència, que s'ha emès a 'Sálvame'. El problema és que han deixat al descobert clarament i durant uns quants segons la matrícula del vehicle de Shakira.

És habitual que aquesta informació, que es considera sensible i més quan pertany a persones famoses o amb molts diners, s'oculti als vídeos i fotos. Se sol fer per seguretat i privadesa. No obstant això, Fa no ha tingut cap mena de problema en mostrar-la, cosa que sens dubte haurà molestat molt a la cantant i a la seva família.

Cal tenir en compte que el vehicle bicolor no és precisament discret ja de per si mateix. Amb la matrícula exposada davant de milions de persones, és més difícil mantenir la privacitat, principalment la dels fills de la parella, que són menors d'edat.

Els problemes que podrien tenir Laura Fa i La Fábrica de la Tele

La Fábrica de la Tele no està per a més problemes, amb tot l'enrenou que té entre l'Operació Deluxe i les sancions que se li imposen periòdicament.

No hi ha un criteri clar sobre si una matrícula és una dada personal o no. I és que l'Agència de Protecció de Dades algunes vegades ho ha considerat com a tal i d'altres no. També hi ha discrepàncies en altres dictàmens emesos per altres agències similars de caràcter autonòmic.

Laura Fa en una connexió amb 'Sálvame'
Laura Fa ha sigut l'estrella de 'Sálvame' gràcies al seguiment que està fent de Shakira i Piqué | Telecinco

En qualsevol cas, la cosa podria agreujar-se en cas que «aquesta informació permeti identificar directament o indirectament les persones físiques titulars dels vehicles o els conductors dels mateixos», tal com s'apunta en diversos documents administratius. Com que Shakira i el seu germà són personatges coneguts, la clara recomanació als efectes de seguretat és que les dades relatives a les matrícules dels seus vehicles s'amaguin.

Laura Fa també «es fica» en espais privats de la casa de Piqué i Shakira

Laura Fa i el càmera que l'acompanyava han fet cas omís a aquestes indicacions i no han considerat necessari tapar les matrícules. Tampoc han evitat que es veiés la matrícula del cotxe de Gerard Piqué ni gravar imatges de dins de casa seva, quan ja era dins del seu pàrquing privat.

També s'han vist clarament matrícules de cotxes anònims que estaven aparcats al carrer.

Vaja, que estan disposats a fer el que sigui per explicar la notícia de primera mà i en directe.