Dimissió a la cúpula de TV3 en un dels moments més complicats de la cadena pública

La cadena acumula més de 22 milions d'euros en pèrdues

Pla curt del director comercial i de màrqueting de la CCMA, Martí Patxot, en sortir de la Ciutat de la Justícia
Martí Patxot, director comercial i de màrqueting de la CCMA, ha dimitit després de les pèrdues milionàries en publicitat | ACN

Terrible garrotada per la televisió catalana. Martí Patxot, director comercial i de màrqueting de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ha dimitit després de perdre milions d'euros en ingressos de publicitat.

Les despeses més costoses les acumulen TV3 i Catalunya Ràdio, i segons informa 'Crónica Global' s'haurien perdut un total de 22 milions d'euros en tan sols quatre anys. Casualment, aquests quatre anys han estat sota el mandat de Patxot i la seva mà dreta, Gaietà de Dalmases.

Tensió entre Patxot i Sanchis, director de TV3

La causa principal de les pèrdues de la publicitat, segons apuntarien des de la CCMA, seria l’arribada del coronavirus. És per això que el director de TV3, Vicent Sanchis, va pressionar al Govern durant mesos per obtenir un préstec que pogués cobrir els 15 milions d’euros de dèficit de TV3. Finalment, la Generalitat va aportar part dels diners destinats a la lluita contra el coronavirus a salvar la cadena autonòmica.

Però de poc va servir. Núria Llorach, presidenta en funcions de CCMA, sempre va anar al costat de Patxot i junts van intentar pressionar encara més Sanchis per demanar un altre préstec per tapar el dèficit. La tensió va començar quan Sanchis va negar-se a reclamar més diners, raó per la qual l’única solució ha estat la dimissió definitiva del director comercial i de màrqueting de la CCMA.

TV3 perd 22 milions d’euros de facturació

L'arribada de Patxot ja va provocar crítiques des d'un primer moment. Enginyer de professió, procedia de l'àrea digital de TV3 i va ser designat per Brauli Duart, expresident de CCMA. Els treballadors no van encaixar bé al substitut de Carles Manteca, assegurant que era la «mà negra» de Llorach.

Per posar en context, quan Carles Manteca era el director comercial TV3 va facturar 54,7 milions d’euros tot i tenir només un 16,6% del share. Aquest 2020, sota la direcció de Patxot, TV3 ha aconseguit més audiència que en anys anteriors (17,7% de share), però preveu tancar l’any per sota dels 32 milions d’euros de facturació- més de 22 milions d’euros de pèrdua.


Comentaris

envia el comentari