Marvel: els 10 dolents amb més poder

Descobreix quins són els antagonistes malvats més rellevants del popular univers

Villanos de Marvel y sus superpoderes.
T'expliquem quins són els dolents més poderosos de l'univers Marvel | Carácter Urbano

 

A cada superheroi li cal tenir algun antagonista i, per això, els dolents amb més poder de l'univers Marvel ens garanteixen unes aventures i trames farcides de tensió i també de diversió, ideals per a les estones d'oci. Aquests personatges malvats estan inspirats en divinitats nòrdiques, en follets de Halloween, en faraons egipcis o en lloctinents nazis, i persegueixen una sola finalitat: aconseguir el poder i eliminar la Terra.

 

Els dolents amb més poder de l'univers Marvel i els poders que tenen

Alguns d'ells en un començament eren personatges d'allò més honorables. Ara bé, tal com ha explicat 'Carácter Urbano', n'hi ha molts que es van acabar corrompent per culpa d'un egoisme i una ànsia de poder molt importants. Tot seguit, parlarem dels dolents més terribles que lluiten contra els superherois de l'univers Marvel. 

 

Doctor Doom

10Doctor Doom

El Doctor Doom és un dolent de l'univers Marvel que, pel seu gran poder, es mereix estar en aquest llistat. És un geni inventor i fetiller, fill d'una gitana bruixa i senyor de Latveria, un estat fictici d'aquest món. Dins del món de Marvel, s'ha explotat en gran mesura la seva figura, i ha lluitat amb molts superherois, com ara els Quatre Fantàstics, els X-Men o els Avengers.

 

En un començament, el seu rerefons no és dolent, perquè únicament busca venjar la mort dels seus progenitors, assassinats pel baró de Latveria. Ara bé, més endavant el poder el corromp i esdevé la seva ambició més important. Amb l'objectiu d'assolir la omnipotència, atacarà la humanitat i lluitarà contra els superherois més destacats.

 

L'arma més poderosa del Doctor Doom són els coneixements científics i la intel·ligència que té, cosa que fa que pugui apropiar-se dels poders d'alguns herois. Igualment, és capaç de controlar el cervell dels altres i la seva armadura fa que augmenti la força de manera sobrehumana i que quedi protegit de la mort.

Ultron

9Ultron

L'androide Ultron té un avantatge molt important: pot reviure cada vegada que el derroten. A banda, disposa d'una resistència i durabilitat molt forta, així com d'una força increïble i d'una velocitat enorme. És un especialista en l'estratègia i la robòtica, i disposa d'armes mortíferes com el llamp encefalopàtic que fa que els seus rivals quedin en coma.

 

Igualment, és capaç de controlar i d'hipnotitzar la ment dels seus enemics, i també disposa d'una habilitat molt important a l'hora de processar i calcular informació. Gràcies a totes aquestes virtuts, és un rival temible per a molts dels herois del món de Marvel.

 

Finalment, cal destacar que Ultron es troba en aquesta llista dels dolents amb més poder de l'univers Marvel perquè és el primer de tots que fa l'aliatge de metall adamantium, cosa que fa que pugui tenir una armadura que li garanteix la immunitat al davant de qualsevol mal. James Spader ha encarnat el seu personatge a la pel·lícula 'Avengers: Age of Ultron', del 2015.

Kang

8Kang

Un altre dels personatges malvats més populars de l'univers Marvel és Kang el Conqueridor. Tot i que no destaca per un poder en particular, gaudeix d'un cervell privilegiat de científic i enginyer, que aprofita per tal d'apropiar-se de tecnologia del futur. El fet de disposar de recursos i d'armes del segle 40 és un avantatge clar per a un dels guerrers més mortífers que han existit a l'univers Marvel.

 

La seva gran força queda palesa quan esbrina la manera de viatjar a través del temps i es desplaça fins a l'antic Egipte per esdevenir el faraó Rama-Tut i designar el mutant que més endavant serà l'Apocalipsi com a hereu. Dins del seu rol de Rama-Tut, per exemple, destaca el fet que empra una pistola que li permet minar la voluntat de les persones.

 

Sense cap mena de dubte, és un personatge sorprenent que, al llarg de les diverses sèries, adopta noms i formes diferents. Fins i tot, pot arribar-se a projectar al futur i esdevenir la figura anomenada Immortus. Té diversos rivals, entre els quals destaquen els X-Men.

El Follet Verd

7El Follet Verd

El primer cop que trobem encarnat el dolent Follet Verd és a mans de Norman Osborn, enemic declarat d''Spiderman'. De fet, no resulta estrany que el trobem en més d'un llargmetratge de l'home aranya: 'Spiderman', del 2002; 'Spiderman 3', del 2003; i, finalment, 'The Amazing Spiderman 2', de l'any 2014.

 

Els mateixos creadors del personatge afirmen que s'inspira en el món de Halloween, cosa que fa que aquest contrincant d'Spiderman sigui el més temible i malforjat de tots. Gaudeix d'una gran resistència, força, agilitat i regeneració. Igualment, el distingeix una gran intel·ligència, tot i que l'ha aconseguit incrementar a canvi de sacrificar el seu seny.

 

Es mou fent servir un jet planador que està equipat amb un gran nombre d'artefactes dotats d'una gran eficàcia i potència: granades de fum que tenen forma de fantasma, bombes de carabassa incendiàries, navalles d'afaitar que tenen la forma d'un ratpenat i que es mouen com els bumerangs, i guants d'electricitat que poden arribar a produir descàrregues amb una potència de fins a 10.000 volts.

Apocalipsi

6Apocalipsi

En Sabah Nur és un mutant molt temut dins de l'univers Marvel, que es transforma en el dolent Apocalipsi i esdevé un dels enemics més durs dels X-Men i l'X-Factor. Prové de l'espai, i la seva trajectòria com a dolent s'inicia quan Kang el Conqueridor, mentre regna a Egipte, el recluta.

 

Ara bé, es fa poderós sobretot mentre viatja pel temps i pel món, on diverses civilitzacions que arriba a dominar l'adoren. Amb l'objectiu de lluitar contra els X-Men, du a terme el reclutament d'alguns mutants que conformen els Genets de l'Apocalipsi, i fa servir diversos poders com ara el de transformar la forma del seu cos, controlar la tecnologia del cel o incrementar la seva força.

 

Dins de l'univers dels còmics, l'Apocalipsi és protagonista en més d'un número d'X-Men, i l'actor Oscar Isaac va encarregar-se, l'any 2016, d'interpretar-lo a la gran pantalla al llargmetratge 'X-Men: Apocalipsis'. Igualment, és un personatge molt habitual dins dels videojocs i les sèries d'animació.

Magneto

5Magneto

Magneto és un dolent molt poderós i que encanta a molts lectors. Es tracta d'un mutant que té una habilitat molt important a l'hora de controlar la ment per mitjà dels camps magnètics, i que esdevé l'enemic més difícil per als X-Men.

 

La seva evolució és ben singular: tot i que durant les seves aparicions inicials posa els seus poders al servei de la megalomania, més endavant s'explica que és un jueu supervivent de l'holocaust que lluita per tal de salvar la seva raça i per mirar d'evitar que la humanitat torni a patir tant. A banda, a títol d'heroi és el líder de la Germandat de Mutants.

 

El gran control que té del camp magnètic fa que sigui capaç de crear armes de defensa i de resistir als atacs que rep. L'intèrpret Ian McKellen li va donar vida als llargmetratges d''X-Men', i a les preqüeles Michael Fassbender va encarnar el seu personatge més jove.

Red Skull

4Red Skull

L'antic general nazi Johann Schmidt, que havia estat confident d'Adolf Hitler, rep el sobrenom de Red Skull. Sembra el pànic entre la gent amb la seva manca d'escrúpols, així com amb la gran capacitat estratègica que té. Seguint les ordres de Hitler, fa que es comencin a construir cinc màquines pensades per destruir la Terra en cas que els Aliats obtinguin la victòria a la guerra.

 

Els Estats Units, per lluitar contra aquesta amenaça, fan néixer el Capità Amèrica, que esdevé el principal rival de Red Skull. Tots dos combatran en diverses aventures que tenen lloc mentre dura la Segona Guerra Mundial i que comprometen la integritat del planeta.

 

És per això que trobem la presència d'aquest dolent en molts còmics del 'Capità Amèrica', així com als llargmetratges 'Capità Amèrica' dels anys noranta, a 'Captain America: The First Avenger', de l'any 2011, i a 'The Avengers: Infinity War', de l'any 2018.

Loki

3Loki

El nom d'aquest dolent ve de la divinitat nòrdica més entabanadora que hi ha. Tot i que quan va néixer era un gegant, Odin el va adoptar i va residir juntament amb la resta de divinitats, malgrat que sempre duia a terme molts trucs i enganys per aconseguir tot allò que volia. Això va fer que els creadors de l'univers Marvel s'inspiressin per tal de crear el germà de Thor i el seu contrincant més important.

 

Encara que la seva primera aparició al món dels còmics es produeix l'any 1962, el públic el coneix sobretot per la seva aparició als llargmetratges de Marvel. L'actor Tom Hiddleston fa de Loki a les pel·lícules 'Thor', de 2011; 'Thor: The Dark World', de 2014; 'Thor: Ragnarök', de 2017; 'The Avengers', de l'any 2012; 'The Avengers: Infinity War', de 2018; i, finalment, 'The Avengers: Endgame', d'aquest 2019.

 

El poder de Loki es fonamenta en la seva ambició, el seu enginy i la seva capacitat a l'hora d'enganyar els altres, i mirarà d'aprofitar-ho per intentar aconseguir el tron d'Asgard. Quan es produeix la batalla de Ragnarök, s'alinea amb el seu germà, i més endavant mira de desafiar el malvat Thanos.

Annihilus

2Annihilus

El nom d'aquest personatge ens transmet la idea de l'aniquilació. Competeix amb Thanos per intentar ser el dolent amb més poder de tot l'univers Marvel i, en concret, disposa de la virtut de ser immortal. El primer cop que va fer la seva aparició va ser l'any 1968, en un còmic, i lluitava contra els Quatre Fantàstics, en qualitat de governant de la Zona Negativa.

 

Annihilus, des de la posició poderosa que manté, es troba al capdavant d'una flota de naus espacials molt gran que es dirigeixen cap a l'univers principal. Un cop allà, posa en marxa l'Aniquilació i sotmet més d'un planeta. Alguns superherois miren de contenir-lo i, finalment, Galactus li para els peus i acaba amb ell. Un temps després, Annihilus torna a néixer, aquest cop com un nen.

 

Aquest malvat pot volar amb l'ajuda d'una màquina de propulsada, i també és capaç de desafiar el buit de l'espai. Disposa d'una resistència monumental a causa de l'armadura blindada que porta posada, que està feta amb un exoesquelet d'insectoide, i el gran poder que posseeix deriva de la capacitat que té per tal de fer servir el centre de control còsmic.

Thanos

1Thanos

El dolent més temible dins d'aquest llistat es diu Thanos, un nom que vol dir «mort». Com a alienígena de Tità, un satèl·lit del planeta Saturn, Thanos aconsegueix obtenir un poder que és superior i que fa que pugui lluitar contra els superherois més forts, com ara Hulk.

 

Se'l va concebre com a arquetip del dolent de Marvel amb una profunditat psicològica particular: quan era petit era pacifista. Ara bé, quan va arribar a l'adolescència va començar a sentir una atracció per la mort, la violència i el nihilisme, fins que la Senyora mort el va seduir quan els seus poders van incrementar-se i es va posar a servir-la vilment.

 

A partir d'aquell moment, la principal ambició de Thanos va esdevenir ser més fort, i per aconseguir-ho du a terme diferents missions que alguns grans herois com ara Thing i Spiderman proven de frustrar, perquè un poder tan gran per part de Thanos seria una catàstrofe. Com a dolent principal, figura en diverses aventures dels còmics, i també el podem veure en alguns dels llargmetratges de 'Guardians of the Galaxy' i 'The Avengers'.


Comentaris

envia el comentari