El jurat de MasterChef Junior amb un premi

Gran error de MasterChef Junior després de la polèmica de Verónica Forqué

MasterChef Junior està rebent nombroses crítiques per la seva ficada de pota

MasterChef Junior és un dels programes de televisió de més èxit al nostre país. Tot i això, ha arribat novament a les pantalles envoltat de dues polèmiques.

La primera és que s'ha acusat la seva versió celebrity de permetre concursar Verònica Forqué i de 'jugar' amb la seva imatge quan no estava bé. Per això, aquest format ha hagut de publicar un comunicat eludint qualsevol mena de responsabilitat.

La segona és que aquesta setmana ha comès una errada que ha provocat que les xarxes se'ls hi tirin a sobre. Ha passat que MasterChef Junior ha publicitat veladament un aliment que no és saludable a l'edició per a nens ha  provocat que les xarxes se li tirin a sobre. El que ha passat és que MasterChef Junior ha publicitat veladament un aliment no saludable a l'edició per a nens.

MasterChef Junior fa una cosa impensable

A MasterChef Junior s'intenta transmetre la importància de dur a terme una alimentació completa i equilibrada a favor de la salut. Sobretot, es fomenta en les edicions en què els cuiners són menors. Per això, en el programa d'aquesta setmana es va parlar dels diferents aliments que hi ha i de com combinar-los per menjar de manera saludable.

Tot i això, va cridar l'atenció que es promocionés de manera encoberta un aliment que no és gens sa. Exactament una crema de cacau i avellanes, de la qual no se'n va dir el nom, però que tots els espectadors van saber quin era. Ens estem referint a Nutella. 

Jordi Cruz durant un programa de MasterChef
MasterChef Junior ha fet publicitat encoberta d'un producte | Europa Press

És cert que en cap moment no va aparèixer la marca, ja que el nom es va amagar amb el logotip del programa. Però per fer-ho, es va fer servir la tipografia i els mateixos colors que té la marca, per la qual cosa ràpidament es va saber de quina es tractava.

Tot i això, si hi havia algun dubte de quin producte era, el format ens el va revelar a les xarxes socials. Sí, perquè en un tuit sobre la prova esmentada, va col·locar com a hashtag la paraula Nutella. Vaja, que no va amagar gens la promoció que acabava de fer en prime time.

MasterChef Junior, al focus de les crítiques

Els espectadors de MasterChef Junior, en veure que s'ha fet amb la crema de cacau, han inundat les xarxes socials de crítiques contra el programa.

D'una banda, han carregat perquè consideren que han fet una publicitat encoberta d'un producte, cosa que està prohibida per llei. I ho han fet amb missatges com «quant ens costarà la publicitat encoberta de Nutella? Quina vergonya!».

En aquesta mateixa línia es poden llegir altres piulades: «Diuen crema de cacau, però tot Espanya sap que és Nutella perquè a sobre és la mateixa etiqueta». I també hi ha qui deia: «RTVE, qui audita MasterChef Junior? No està prohibit fer publicitat a la televisió pública? Aquesta crema de cacau, si us plau, quina vergonya!».

D'altra banda, hi ha seguidors que han optat per atacar el format per no fomentar el menjar saludable. D'aquí missatges molt contundents com: «Amb dos collons, els poseu a fer postres amb Nutella i ara a parlar de menjar sa i obesitat. Ja està».

Així mateix, també se'n llegeixen de similars: «L'espai abanderat de la cuina/alimentació fent publicitat de la meravellosa i estupenda que és la crema de cacau mentre els nens cuinen amb pots de Nutella. Sense paraules».

Jordi Cruz, Pepe Rodríguez i Samantha Vallejo-Nágera, jurat de MasterChef
MasterChef Junior ha viscut una gran quantitat de crítiques | Europa Press

I no han estat els únics comentaris contra MasterChef Junior, ja que també han publicat: «Mentre entretenim la gent, posem publicitat encoberta. Sí, un producte ultraprocessat, amb oli de palma, un percentatge de sucre d'escàndol per a la salut dels petits. Bravo RTVE, us esteu cobrint de glòria amb MasterChef”.