Primer pla de Matías Prats Junior.

Matías Prats Junior parla de les seqüeles físiques per primera vegada

Matías Prats Junior confessa els seus problemes amb les lesions que el van apartar de l'esport

Matías Prats Junior sap que sempre estarà sotmès a les comparacions. Tant el seu pare com el seu avi van ser dos referents al món de la comunicació que van arribar a marcar una època. Ell ha intentat llaurar-se un futur de manera independent, sabent que el cognom que li obria portes també el podia malmetre.

Des del 2011, treballa a Mediaset com a editor i presentador dels Esports a Telecinco. Ara acaba de publicar la seva primera novel·la, 'El futuro que olvidaste', que tracta dos temes que coneix a la perfecció: l'esport i el periodisme.

Matías Prats assegura que portar aquest cognom «no és una pressió. Però sí que és una responsabilitat no tacar el llegat», apunta en una entrevista a 'El Mundo'.

Defineix el seu pare i el seu avi com «dos excel·lents professionals, però també molt bones persones. No han fet mal, que no han estat irrespectuosos. Aleshores, sí que tinc la responsabilitat de seguir aquesta estela», explica.

Creu que si d'alguna cosa n'està orgullós l'actual presentador de l'informatiu d'Antena 3 és que «sigui un bon paio. Vull imaginar-me també que el meu avi se sentiria orgullós del seu net». Té la pena que morís just abans que «jo m'estrenés a la ràdio».

Matías Prats Junior.
Matías Prats Junior s'acaba d'estrenar com a escriptor. | Europa Press

El periodista, de 37 anys, es considera tot un «afortunat» per haver arribat tan lluny. Per això ha «requerit molt sacrifici». Això sí, a les xarxes socials sempre es troba amb gent que el titlla de ser un «'enchufado', com algú que ha tingut un tracte de favor».

Confessa que a ell li van donar l'oportunitat abans que a altres persones que potser tenien més talent, però també se m'ha exigit més que a altres. En aquest temps ha après a viure amb la pressió i ja «no m'importa que es fiquin amb mi».

Matías Prats Junior no entén que la gent «cregui que el meu pare m'ha ajudat a entrar a la competència». No hi veu gaire sentit. En qualsevol cas, no hi ha dia que no li ho recordin.

Revela que en alguna ocasió li han ofert fer un reality amb el periodista d'Antena 3. «Qualsevol que el conegui sap que ell és molt gelós de la seva vida privada. És un paio molt prudent, que no li agrada destacar, que vol que es parli de la feina, no d'ell», assenyala.

En això s'assemblen força. «Jo soc un senzill, amb pocs, però bons amics, a qui li agrada menjar, anar a restaurants, donar suport a la cultura, el cine», apunta.

Explica que ara intenta portar una vida molt tranquil·la, ja que «l'època de sortir per discoteques ja em va passar fa anys. Ara semblo més uns cinquanta anys que algú de 37».

Matías Prats Junior va patir problemes físics

Matías Prats declara la passió per l'esport. Confessa que «solia jugar a futbol i preparar maratons, però les lesions em van retirar. Els meus genolls no ho van aguantar», així que ara es conforma amb la bicicleta, el gimnàs i el pàdel.

Matías Prats Junior.
Les lesions van privar Matías del futbol i de les maratons. | Europa Press 

L'editor dels esports de Telecinco explica que els nens els encanten. Tenir fills es troba entre els plans més immediats. «Sempre em vaig imaginar sent un pare jove, però per circumstàncies de la vida no ha pogut ser», afegeix.

Un dels seus amics el va fer padrí del seu primer fill fa uns anys i li va servir d'«entreteniment». Explica que «ja sé com moure'm amb els xavals joves i com transmetre les coses que m'agraden».

Té clar que mai no condicionarà els seus fills perquè segueixin els seus passos. Matías Prats Junior afirma que «intentaré actuar com va actuar el meu pare amb mi, donant llibertat absoluta». També tenia dubtes sobre si seria convenient posar el seu nom al seu fill.

▶️ Muere demasiado joven otra hermana de Cristina Saavedra