Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Baixen les temperatures amb vent en alguns punts i sol arreu dimarts

ÚLTIMA HORA

Mor un menor atropellat en una zona urbana a Osona

Mediapro denunciarà TV3 per la cancel·lació de 'Tarda oberta'

La productora considera que no s'han respectat els acords firmats, que asseguraven l'emissió de l'espai durant una temporada sencera
L'empresari Jaume Roures, que té un 12% de les accions de Mediapro | EFE

 

Després de la cancel·lació de 'Tarda oberta', el magazín que TV3 emetia cada tarda, per tal d'ajustar el pressupost de la televisió pública, Mediapro sembla ara disposada a posar-li les coses una mica més complicades al canal autonòmic. Tal com assegura 'El Confidencial', la companyia audiovisual Mediapro està preparant una demanda contra TV3, per suposats «danys i perjudicis», derivats de la inesperada cancel·lació. 

 

La productora, que té al seu capdavant l'empresari Jaume Roures, considera que s'ha produït un incompliment del contracte que van firmar les dues parts, ja que l'acord assegurava l'emissió de 'Tarda oberta' durant una temporada sencera, i no s'ha quedat ni tan sols tres mesos. Per a Mediapro, no són suficients les excuses presentades per la televisió pública, i està decidida a portar el cas als tribunals. 

Una situació econòmica complicada

La decisió de cancel·lar 'Tarda oberta' va arribar després de saber-se que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha de fer front a un pagament de 167 milions d'euros a Hisenda, després que el ministeri reinterpretés la llei de l'IVA. La televisió pública va anunciar immediata que seria necessari un important ajustament del pressupost, que afectaria algunes de les seves produccions externes.

 

'Tarda oberta' va ser una de les primeres perjudicades, però no es descarta que populars programes com 'Polònia' o 'Preguntes freqüents' també es vegin afectats. Tal com ha explicat un portaveu de la CCMA, la difícil situació econòmica ha obligat la corporació a «revisar els plans de producció i d'inversions previstos per a TV3 i Catalunya Ràdio». En aquest sentit, les decisions que es prenen tenen com a objectiu reduir les despeses, i no es descarta tampoc que s'assumeixin «internament la producció de diferents espais de la programació».  

 

Vador Lladó i Ruth Jiménez, els dos presentadors de 'Tarda oberta' | Cedida

 

Més problemes per a TV3

No es tracta de l'únic conflicte que podria sorgir entre la televisió pública i Mediapro, ja que aquest mateix diumenge TV3 no va poder emetre el resum del partit de futbol entre l'Espanyol i el Barça, per un impagament a Mediapro.

 

Per ser més exactes, la cadena hauria d'haver realitzat el pagament del contingut abans del dia 31 de gener, però no ho ha fet, impossibilitant l'emissió del programa. Si vol fer-ho, TV3 haurà de demostrar que compta amb els diners necessaris per fer front als costos del contracte que té amb Mediapro fins al 2019.