Risto Mejide amb cara de sorpresa

Mediaset recula després d'anunciar el retorn de Risto: què passarà amb 'Todo es verdad'

Cuatro ha substituït sense previ avís el programa de Risto Mejide per un altre contingut perquè temen que les dades segueixin caient

Mediaset ha deixat el públic de 'Todo es verdad' i Risto Mejide amb la mel als llavis. La cadena ha reculat en la seva aposta pel programa de Risto en les nits estiuenques dels dimarts.

 

Dilluns passat, 16 d'agost, la cadena va anunciar a tot drap la ubicació del programa del presentador català a la graella. Les dades, però, auguraven un mal presagi.

 

«Veritat veritable: 'Todo es verdad' torna a Cuatro dimarts que ve», va comunicar Mediaset. No obstant això, l'intent per atreure l'atenció del públic del format va quedar en la recambra.

 

La cadena no s'ha fiat que Risto Mejide pogués aixecar les dades d'audiència del programa. Per tant, ha preferit esperar per continuar amb el format i guardar-lo al calaix.

 

El programa va perdent expectació

L'espai presentat per Risto Mejide i Marta Flich va aconseguir bones dades el dia de la seva estrena. Les investigacions sobre temes d'actualitat que oferia l'equip d'aquest format atreien l'atenció del públic.

 

De fet, el primer episodi en primícia va aconseguir un 12,2% de quota de pantalla. És a dir, 1.129.000 persones es van enganxar a la pantalla per veure l'estrena del format.

 

En canvi, a mesura que el programa seguia el seu curs, les dades descendien. L'últim episodi de l'espai de Flich i Mejide, llançat el 10 d'agost, va haver de conformar amb un 6% de share (590.000) espectadors.

 

Mediaset ha entès que ara no és el moment de continuar amb les emissions del programa. Confia en el nou curs per aixecar le discretes dades amb què va tancar la primera temporada. A més, promet continguts frescos i nous.

 

«El programa d'investigació i denúncia social formarà part dels continguts del 'prime time' de la propera temporada de Cuatro», va afirmar Mediaset en un comunicat.

 

A més, la cadena ha promès als espectadors «noves entregues presentades per Risto Mejide i Marta Flich» sobre temes d'actualitat i amb aire fresc.

 

El programa de Risto se substitueix per una ficció

Després de set emissions, Risto Mejide haurà d'esperar per seguir fent recerca i denúncia social. La cadena ha canviat la seva estratègia i ha col·locat en el lloc de 'Todo es verdad' una ficció.

 

Mediaset no ha volgut jugar-se-la més i esperar que les dades caiguin del tot. Després de tractar de cridar l'atenció dels espectadors sense èxit, s'ha decantat per recuperar un 'remake' dels anys 80.

 

Ara, les nits dels dimarts estaran liderades per 'MacGyver' durant el mes d'agost. Sense avisar els espectadors, Cuatro va modificar la seva graella amb una proposta molt sucosa.

 

Després la preestrena de la sèrie amb magnificència amb el lliurament de tres capítols, Mediaset va canviar el programa social per la ficció sense previ avís. Això sí, amb el suport de les dades, ja que va pujar la quota de pantalla en 0,9 punts (711.000 espectadors en total).

 

Al principi, la sèrie de ficció estava pensada per incloure-la al catàleg de FDF, però Cuatro li va cedir un espai en la seva graella. Com a conseqüència, 'Todo es verdad' deixa de ser emès. Fins nou avís, caldrà esperar per descobrir les noves entregues del format.